Pomisleki


Jerry Springer

Zapisano pod Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 3.09.2007

Nedolgo nazaj sem preganjala dolgčas, brekljala po televiziji in že sama sebi šla precej na živce, dokler nisem zasledila oddaje Jerry Springer. Naj vam malo osvežim spomin. Pred letoma ali tremi, se je pozno ponoči predvajala na eni izmed televizij in že takrat name ni naredila dobrega vtisa. To je oddaja polna psovk, kletvic in ničesar dobrega ali pozitivnega ni v njej. Zajetne gospodične se vsake toliko zapodijo med publiko, pokažejo prsi, medtem ko občinstvo vzklika, se veseli ali jih obsipava z neprijetnimi in nič kaj hvale vrednimi komentarji. Oddaja je polna pretepov med nekdanjimi najboljšimi prijateljicami, ki sta se skregali zaradi moškega. Med seboj se žalijo, se suvajo, medtem ko voditelj, po katerem je oddaja poimenovana sprašuje stvari, ki se ga ne tičejo. Kje imajo te ženske sploh spoštovanje? Ali se res tako podcenjujejo, da gredo v tisto oddajo in se ponižujejo ali pa je vse skupaj zrežirano? Pa tudi če je, v kar sumim, nastopajoči nimajo niti kančka ponosa ali samozavesti, ki ju očitno iščejo pri tleh.

Tisti, ki si takšno oddajo z veseljem ogledajo, so res podcenjevanja vredni. Ta oddaja, ki naj bi veljala za pogovorno je nekaj najbolj gnusnega, kar lahko kamera sploh posname. Ne vem, zakaj nekateri s takšnim veseljem gledajo, kako sočlovek trpi, je zasmehovan in se z drugim pretepa. Seveda smo ljudje različni, to je dejstvo in vsak človek ima svoja načela in prepričanja, vendar človek, ki uživa, sodeluje ali z veseljem spremlja oddajo kot je ta, ne more imeti pozitivnih prepričanj o vrednotah življenja.

V vsakem od nas je kanček maščevalnosti in privoščljivosti. Vendar je za slabe misli treba imeti dober razlog, ki pa ga v tej oddaji nikakor ne vidim.

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na 'Jerry Springer'

Naroči se na novice preko RSS ali Trackback na 'Jerry Springer'.

 1. veter14 veter14 pravi,

  3.09.2007 ob 20:42

  se ti ne zdi, da ne olepsuje stvari in jih prikaze taksne kot so….

 2. afnaa afnaa pravi,

  4.09.2007 ob 20:18

  To zagotovo, saj naj bi vendar bila pogovorna oddaja in vsaka taka oddaja naj bi imela takšen pomen. Vendar so me začudili predvsem nastopajoči, ki pa očitno nimajo ponosa in mogoče res nisem tista, ki bi lahko obsojevala, a takšno je moje mnenje…

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.