Pomisleki


Mati narava ni pozabila

Zapisano pod Aktualno, Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 7.10.2007

Peče me vest, da se še nisem razpisala o naravni katastrofi, ki je nedavno prizadela prebivalce majhnega mesta v Selški dolini. Spomnim se tistega dne, ki je bil usoden za prebivalce. Tudi na našem koncu je divjalo neurje in priznam, da me je bilo malo strah, a ta strah se pač ne more primerjati z vznemirljivostjo ljudi, ki prebivajo v tem malem mestu. Mislila sem, da se v tako majhni državi kot je Slovenija to pač ne more zgoditi, da je to stvar ljudi drugje po svetu, ki jih niti ne poznaš. Kjer se za sekundo ustaviš in ti je grozno žal za vse tiste žrtve, naslednji trenutek pa na to že pozabiš. Ne glede na vse, pa ni bilo prizaneseno nekaterim in veliko jih je ostalo brez vsega.

Prav zaradi te katastrofe je v zadnjem času potekalo ogromno dobrodelnih akcij in prav te so me privedle do razmišljanja, kako naj zagotovo vem, da bodo sredstva, ki jih darujem prišla v prave roke. Ne morem namreč zanikati, kako toplo mi je pri srcu, če lahko nekomu pomagam, sprašujem pa po zagotovilu, ki mi bo dalo vedeti, da je nekdo to pomoč zares dobil.

Reke so torej narasle in se prelevile v prave pošasti, prestopile bregove in začele uničevati vse, kar se je znašlo pred njimi. Deček, ki je še včeraj mislil na risanke, pa danes razmišlja, kako bo preživel. Mi si glave razbijamo zaradi malenkosti, oni pa trepetajo pred ponovitvijo katastrofe …

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.