Pomisleki


Naša mala katastrofa

Zapisano pod Filmi, Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 20.12.2007

Naslov je precej zastrašujoč in verjetno pretiravam, če rečem, da je povsem resničen. V štirih letih so ponedeljkovi večeri pred televizijskimi ekrani postali že prava rutina. Čeprav je scenaristom idej že več kot očitno zmanjkovalo,  so ji gledalci ostajali zvesti in kljub besedam, da je ne spremljajo več, so vsak ponedeljkov večer preživeli pred domačim sprejemnikom.

Prejšnji ponedeljek sem se prisilila, da sem jo pogledala do konca. Dolgo sem žvečila celotno zgodbo, ki je kazala utrujen konec televizijske serije, pomankanje navdiha scenaristov in neizkoriščene spodobnosti nekaterih odličnih igralcev. Vendar kljub temu, me je zanimalo kakšen bo konec. Po pričakovanjih povsem nenavaden, malo butast in neresničen. Prikaže se namreč programski direktor in vsem zdravnikom pove, da je bila NMK le resničnostni šov, ki se sedaj končuje. Ravnodušna nista ostala niti medicinska sestra Franja in Debevec, ki sta poskrbela za srečen konec in sta se poročila, kar se mi zdi prisrčno, čeprav je bilo to že od začetka pričakovano.

Naše male klinike nisem gledala, ker so se mi zadnje sezone zdele butaste. Ni bilo več smešno, ampak pomilovanja vredno. Veselo vzdušje je pokonci držal le Veso s svojo polomljeno slovenščino, še posebej pa nisem prenesla pogavarjanja s kamero, kar je več kot očitno kazalo na to, da bi radi zapolnili le tistih petinštirideset minut, brez da bi se zgodilo kaj hvale vrednega. Igralci so mi, kot že rečeno, zelo všeč, nedvomno so zelo talentirani, imajo izkušnje, so moji idoli, a v seriji izgledajo neumno, neizkušeno, amatersko ter neizpiljeno. Sadaj se sprašujem, kaj ji bo sledilo. Verjetno bo le stežka še katera serija ponovila njen uspeh. Zanima me kaj se je zgodilo z Djurotom, ki velja za dobrega režiserja in je svoj talent izvrstno unovčil v filmu Kajmak in marmelada, ki ga je tudi režiral, zadnja sezona pa se mi zdi preveč neokusna, da bi jo sploh komentirala in ne vem, kaj se mu je zgodilo, da se ni posvetil režiranju Naše male klinike, tako kot bi se moral.  

Vendar kakor koli, menim da je serija velik uspeh. Glede na to, da jo predvajajo tudi na Hrvaškem, da je prejela kar nekaj nagrad, da so posneli kar sedem sezon, predvsem pa, da so jo ustvarili naši, si zasluži kopico pohval.

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na 'Naša mala katastrofa'

Naroči se na novice preko RSS ali Trackback na 'Naša mala katastrofa'.

 1. afnaa afnaa pravi,

  20.12.2007 ob 23:40

  Hvala :)

 2. likard37 likard37 pravi,

  20.12.2007 ob 23:22

  Nič ne bom dodal. Dobro zapisano!

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.