Pomisleki


Spet eno leto starejša

Zapisano pod Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 22.12.2007

Vsi, ki štejejo nad trideset, se svojega rojstnega dneve ne veselijo preveč. Strah jih je staranja in nočejo sprejeti dejstva, da niso več rosno mladi, jaz pa sem danes spet eno leto starejša in zaenkrat se tega še ne sramujem.

Prav smešno je, kako bi moj tata včasih rad prekril svoja leta. Pravi, da niti ne ve koliko je pravzaprav star, vendar mu tega ne verjamem. Pri taki starosti je nemogoče, da se ne bi brigal za svoja leta. V zadnjem času si je namreč kupil pravi zaklad parfumov, ki so v vrsto postavljeni na omarici pri ogledalu v kopalnici in štejejo pravo bogastvo. Nikoli tudi ni uporabljal kreme, sedaj namreč jo in frizerja obišče vsaj dvakrat mesečno, kar je veliko preveč, če me vprašate. Glede moje mame je bilo že veliko povedanega, vendar tudi ona ni več mlada, saj je zanosila precej pozno. Vsi se nekako trudijo ostati mladi ter čili, polno je reklam z Jane Fonda, ki predstavlja novo dobo zrele ženske. No, če smo iskreni, precej zrele. Ko si star, si pač star. Zakaj bi se trudil to prekriti, če pa je to nekaj čisto normalnega in smešno je, da stara ženska izgleda kot štiridesetletnica. Ne bojim staranja, se pa bojim osamljenosti in dejstva, da bom nekega dne prav tako tečna kot naša soseda, ki jih šteje že preko sedemdeset.

Na današnji dan sem torej privekala na svet v Mariborski porodnišnici, ob pol štirih popoldne. Snežilo je. Tako so mi vsaj rekli.

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na 'Spet eno leto starejša'

Naroči se na novice preko RSS ali Trackback na 'Spet eno leto starejša'.

 1. trobentica trobentica pravi,

  22.12.2007 ob 11:01

  Vse najboljše!

 2. andraz182 andraz182 pravi,

  24.12.2007 ob 16:30

  vse najboljše zate, vse najboljše zate, vse najboljše draga afnaa, vse najboljše zate :D !

 3. afnaa afnaa pravi,

  26.12.2007 ob 14:31

  Hvala (:

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.