Pomisleki


Britney kot strašilo in idol

Zapisano pod Glasba, Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 19.01.2008

Leto, ki je za nami zagotovo ni bilo za vse uspešno. Nekateri bi ga najraje izbrisali iz spomina, popravili vse svoje napake, ki so jih storili in začeli znova. Prav verjetno je, da je med takšnim tudi Britney Spears, za katero leto 2007 ni bilo prav bleščeče. O njej se je pisalo pred leti, piše se zdaj in pisalo se še bo, samo da je razlika v vsebini.

Ko sem bila maljša, je bila Britney moj idol. Poplesavala je ob vročih ritmih in razkazovala trebušček, imela je svoj sijaj v očeh, večno mladost in plave lase, po katerih sem tako zelo hrepenela. Zdaj več ne pleše, temveč se maje, sijaj je postal meglen, pa tudi lase je pred enim letom izgubila v enem izmed frizerskem salonu, kjer je novinarje vzpodbudila z novico o svoji pobriti glavi. Če se prav spomnim, se je vse začelo, ko je spoznala tistega izkoriščevalskega tepca, Kevina. Pojavile so se slike njunega veseljačenja, norosti in tako so novinarji spet imeli o čem pisati. Po poroki so se novice pojavljale kot po tekočem traku in pravzaprav jih je bilo težko dohajati. Nato je šlo le še navzdol, svet pa je začel pogrešati pravo Britney.

Čedalje bolj se mi dozdeva, da Britney ni sama kriva za svoje tegobe. Seveda ni popolnoma nedolžna, a njeno življenje se spreminja v pekel zaradi neučakanih, nasilnih in vsiljivih paparacev, ki ji ne dajo dihati. Vse skupaj prerašča mejo, je neokusno in žalostno. Ne zanima me, če je Britney jedla hamburger na poti v studio, da ji je počila guma in ne zanimajo me njene domnevne misli. Malo neresnice pride zmerom prav, vendar vse se postavi na glavo, ko ob tem nekdo trpi. To je cena slave boste rekli, a nekje je vendarle meja. Pustimo ji, da uredi svoje zasebno življenje in da reši svoje nakopičene težave v miru. Tudi meni bi se zmešalo, če bi bila v njeni koži in to že veliko prej. Mogoče bi do zdaj že komu odpihnila glavo in ne samo, da bi se pobrila, oči bi si izkopala in si jih dala v usta.

Nikoli ni ustvarjala zelo kavalitetne glasbe, a imela je nekaj neverjetnih hitov, ki so postali uspešni zaradi glasbene podlage, ki gre hitro v uho in prav takšnega besedila, v večjem pa je postala slavna prav zaradi svoje punčkasti in nedolžnosti. Z vseh strani jo obtožujejo, da ne zna peti. Kdo pa pravi, da je lahko pevec samo tisti, ki poje kot Mariah Carey? In nenazadnje tudi njen Blackout ni tako slab. Je že res, da so besedila pesmi popolnoma brez smisla, a v zadnjem času je vse več neuporabnih, brez sporočila in brezveznih besedil, pa nikomu ništa. Se je kdo pritoževal nad Rihannino Umbrella -ela-ela-e? Ne, celo poletjo smo si jo nevede brundali, zato se torej vzdržimo nesramnih komentarjev. Njene materinske plati se sploh ne bom dotikala. Ne bom solila pameti, preden ne poznam prav vseh plati zgodbe, sem pa prepričana, da ima svoja sinova nadvse rada, jima želi najboljše in se zelo trudi.

Ljudje zmano biti zelo krivični, kruti, maščevalni in grobi. Življenje nekoga je lahko v hipu postavljeno na glavo samo zaradi krutega človeka. Zasledovanje, poniževanje ugasnujoče zvezdnice pa ni niti zabavno, kaj šele okusno. Vse skupaj postaja že dolgočasno in zaskrbljajoče. Na naslovnicah se vsak dan najde kdo, ki se razpiše o najnovejših norostih Britney. Pa kaj potem, če nosi roza lasuljo, nenazadnje je samo človek, tako kot njena sestra, ki bo pri sedemnajstih povila prvorojenca. Kaj pa hočemo, upamo lahko le, da bo našla malo več miru kot pa njena starejša sestra.

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na 'Britney kot strašilo in idol'

Naroči se na novice preko RSS ali Trackback na 'Britney kot strašilo in idol'.

 1. andraz182 andraz182 pravi,

  21.01.2008 ob 20:01

  Se popolnoma strinjam. Zares super objava, vsaka čast ;) !

 2. afnaa afnaa pravi,

  21.01.2008 ob 23:09

  Da ne bom zardela :D


 3. 1.02.2008 ob 21:24

  [...] prebiram Obraze in revija je čisto okej. Lahek rumen tisk in čeprav so spet očrnili Britney, mi je revija všeč. Zanimivi članki, dobra kolumna Mance Košir, novice iz sveta glasbe, filma [...]

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.