Pomisleki


Še ena zvezda, ki je ugasnila

Zapisano pod Filmi, Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 24.01.2008

No vej. Šit. Pa saj to ni mogoče. Ne grem se več. Ugasnilo je še eno mlado življenje, ki ga bomo tako zelo pogrešali. Pogrešali njegovo karizmo, solidarnost, iskrenost, predvsem pa njegov neverjeten igralski talent. Pred njim je bilo še celo življenje, ki bi bilo lahko polno uspehov, hval in radosti.

Občudovala sem ga v Gori Brokeback, ga gledala v 10 razlogov, zakaj te sovražim, spremljala kritike o njegovem filmu Vitezova usoda in se njegovemu talentu in lepoti nisem mogla načuditi v Casanovi. Naj rečejo karkoli, svoje delo je odlično opravil in on je le popravil film, ki ni obetal pohvale.

Rada sem imela njegovo igro. Opazovala sem ga, kako je v film vložil vsak delček svoje duše in misli, kako zelo se je trudil iz vsake stvari potegniti nekaj čudovitega. Žal mi je, da ne bom nikoli več videla igrati njegovih lepih, čustvenih oči, kako iščejo same sebe, kako jih je strah nečesa neznanega in kako bojazljive pravzaprav so. S hrepenenjem se je želel skriti pred vso umazanijo sveta, pobegniti pred svetom in samim sabo. In to ga je pokopalo.

Njegova smrt je zagotovo zelo ranila njegove najbližnje. Ne dvomim v njegovo čudovito vlogo očeta hčerki Matildi, ki jo je imel z svojo bivšo ženo Michelle Williams, prav tako igralko. Ločila sta se septembra lani in to je bila zanj neprijetna izkušnja, ki je pustila posledice.

Ne bi ravno vsak igralec z veseljem uprinozoril gejevskega kavboja, right? Film, ki poudarja istospolno ljubezen, je več kot le to. Je kot dobra knjiga. Ne bazira na dialogih, dramatičnih, akcijskih prizorih, temveč so pomembni detalji, čustva, slike, ki vrejo pod kožo, medtem, ko je najbolj pomembno tisto, kar ni bilo izračeno. Tisto, kar si gledalec lahko sam predstavlja. Dober scenarij, režija, predvsem pa igra, ki jo bomo v prihodnosti filmov tako zelo pogrešali.

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na 'Še ena zvezda, ki je ugasnila'

Naroči se na novice preko RSS ali Trackback na 'Še ena zvezda, ki je ugasnila'.

 1. klemenix klemenix pravi,

  24.01.2008 ob 00:53

  Hm..sem že sam pisal včeraj o tem..pa vseeno…res ga je škoda, bil je zelo dober igralec in komaj čakam, da vidim, kako je odigral Jokerja v Batmanu. Se pa bojim, da je moral res ime ti določene probleme z nespečnostjo, mamili itd. Ravnokar sem si na YouTube pogledal nekaj intervjujev z njim in moram reči, da mi je žal deloval kot narkoman. Bil je živčen, celoten čas intervjuja se je praskal ter se vrtel na stolu. Poleg tega je težko govoril ter komaj spraviljal skupaj smiselne stavke. Da ne omenjam velikih podočnjakov. Ah…je kar je..vseeno je bil sijajen igralec in verjamem-sijajen človek.

  R.I.P.

 2. Neferete Neferete pravi,

  24.01.2008 ob 02:07

  Malo zamujas vceraj je bilo na CNN-u takoj ko so ga nasli, kar ne izpodbija dejstva, da je bil dober.
  Sploh meni v Gori.
  R.I.P.

 3. andraz182 andraz182 pravi,

  26.01.2008 ob 12:09

  Jah, tufi meni ga je škoda …

  Naj počiva v miru.

 4. kaktuskaktus kaktuskaktus pravi,

  26.01.2008 ob 12:20

  tut jes sm bla razočarana in hkrati nejeverna, če ni mogoče kdo drug, ali pa je kakšna fora, ampak potem se je izkazalo, da je res. jes se ga še spomnem iz ene nadaljevanke ki so jo tudi pri nas vrteli, takrat je bil še blont.
  http://www.imdb.com/title/tt0118451/

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.