Pomisleki


Seks Alenke Sivke

Zapisano pod Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 1.02.2008

Že od poletja naprej površno prebiram Obraze in revija je čisto okej. Lahek rumen tisk in čeprav so spet očrnili Britney, mi je revija všeč. Zanimivi članki, dobra kolumna Mance Košir, novice iz sveta glasbe, filma in .. no saj poznate te štose. Nikakor pa ne prebavim Alenke Sivke, ki hoče in kao piše o seksu. Pa ji nikakor ne uspeva, ker se mi vsakič, ko preberem samo naslov, obrača želodec.

Ko sem prvič brala njeno kolumno me je podrlo, a sem si mislila, da je imela pač slab dan, torej se na to sploh nisem ozirala. Drugič prav tako, tretjič pa več ni moglo biti naključje. Stereotipno pisanje o spolnosti, ki smo jih slišali še milijonkrat, kako je njej položaj oh in sploh, ker se pred seksom obrije in take klišejske fore.

Ni mi jasno, o čem ženska premišljuje, ko piše tiste tri odstavke in ima nalogo, da zapolni predzadnjo stran revije. ‘Aha, joj o čem pa naj tokrat pišem? O erotičnih filmih? Čakaj, kaj je že to? Aja točno, o tem sem že zadnjič, nekaj novega si moram izmisliti. Hmm.’  

Saj vem, da me nihče ne sili, da jo berem. Nihče tudi blogarjev ne sili, da pišejo poste, pa jih. Alenke nisem nikoli videla, ne poznam je, da bi lahko sklepala in opisovala njene značajske lastnosti in če mi le verjamete, me ne zanimajo. Vem le, da mi gre na bruhanje, ko berem njeno kolumno. Iz vesolja se vidi, da piše le za denar, da zapacka tiste tri ali štiri odstavke v zadnjem hipu in da je vse le plod njene domišljije. Ne verjamem, da ima ženska, kljub svoji strarosti toliko izkušenj in da je njeno spolno življenje bilo tako pesto kot ga opisuje.

Slika mi prikazuje žensko srednjih let, ki je poslovno uspešna, ki jo doma čaka družina. Mož, s katerim ima dober seks, otroci, ki jo spoštujejo in žensko, ki živi povprečno življenje ženske, ki se bliža petinštiridesetim letom. Nikakor pa to ni ženska, ki bi jo moški želel takoj podreti, pa naj bo še tako izkušena kot sama pravi. Naj je izučila še toliko moških, naj bo še tako dobra in pohotna, mene ne gane. Nimam pojma koliko ljubimcev je imela, o njihovih odnosih lahko le površno sklepam in me niti ne zanima. To je njeno privatno življenje, a zagotovo je za svoje pisanje dobro plačana, jaz pa ji ne bi dala niti centa.

Ne piše niti najmanj življenjsko, seks je v njenem pisanju predstavljen kot groba, prisilna stvar, ki ni odraz dveh, ki bi bila zaljubljena. Niti najmanj me ne zanima kaj je delala in ali je premišljevala kako mora plačati poločnice, medtem, ko jo je moški božal po stegnih. To je nekaj preveč osebnega, da bi ga lahko obesili na največji zvon in prosim ne recite mi, da je le poskušala realno predstaviti spolnost, ker ni res. Verjamem, da je odlična novinarka, da dobro piše, a naj se vendarle posveti kakšni drugi temi ali pa spolnost, ki je že sama po sebi občutljiva stvar, resnično podoživi. Pa ne za kakšnim grmom ali v dvigalu in nato ne poroča o tem, kako je razbuljiva misel, da bi te pri tem nekdo zalotil. To smo slišali že stokrat.  

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev na 'Seks Alenke Sivke'

Naroči se na novice preko RSS ali Trackback na 'Seks Alenke Sivke'.

 1. katarina katarina pravi,

  1.02.2008 ob 21:28

  moram prebrat. lahko pa daš gor skenirano kolumno, da se takoj prepričamo.

 2. pika pika pravi,

  1.02.2008 ob 21:34

  Tole me je presenetilo, ker sem leta nazaj prav čakala njene oddaje na radiu, zdaj sem jo pa res izgubila in ne sledim več njeni poti. Mi je žal, če tvoje mnenje drži, ker je bila punca perspektivna.

 3. nordstar nordstar pravi,

  1.02.2008 ob 22:12

  Sem tudi jaz naletel na to kolumno in mi nekaj ni šlo skupaj. Napisano bi bolj pasalo kaki turbo fufli.

 4. afnaa afnaa pravi,

  1.02.2008 ob 22:34

  pika: kot sem že napisala, ne dvomim v njeno poklicno uspešnost, a pri kolumni gre z glavo skozi zid. Preprostno je ne prebavljam.

 5. andraz182 andraz182 pravi,

  2.02.2008 ob 19:53

  Jaz pa žal še nisem opazil njene kolumne … Bo treba enkrat Obraze kupit, potem vam povem pa še svoje mnenje :D

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.