Pomisleki


Njeni skoki čez plot

Zapisano pod Filmi, Ljubezen, Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 2.02.2008

V vsakem filmu nekdo nekoga poskuša prelesičiti, na vsak način zmagati, mu meče polena pod noge in nenazadnje, skoraj v vsakem nekdo skoči čez plot. Včeraj sem si prihranila solze in nisem gledala Eme, pač pa nekaj med komedijo in dramo, Man About Town. Film je precej dolgočasen, a je veliko boljši od nekaterih komedij, kjer se na vsak način trudijo biti smešni in preizkušajo že zarjavele trike, ki me ne ganejo. Ben Afflect spet zaigra copato, film pa je na svoj način precej resničen. Lik namreč ves čas išče sebe in premaguje svoje strahove iz svojega otroštva, nikakor pa se ne more soočiti s svojimi vsakodnevnimi težavami. Ves čas sumi, da ga žena vara, a si tega nikakor noče priznati, kasneje pa se njegovi dvomi izkažejo za resnične.

Skok čez plot me ni presenetil. Moški je bil je namreč tako obremenjen sam s sabo, da se svoji ženi sploh ni posvetil, dojemal jo je kot nekaj samoumevnega, kar je nekaj najslabšega kaj se lahko zgodi v odnosu. Svoje ljubezni preprosto ne smeš dojemati kot nekaj vsakodnevnega. Odnos je treba spoštovati in če tega ni, so luknje prevelike, da bi jih lahko zašili. Kljub ženini veliki napaki, pa ni bila samo njena krivda za razpoke v zakonu. Hrepenela je po ljubezni, ki pa je od njega ni dobivala. Poleg tega, pa je jasno sporočila, da ji je zelo žal, da mu je svoj skok čez plot sama priznala. To že nekaj pove, rajt? Seveda je na koncu vse lepo in prav, on ji odpusti in popravi svoje napake ter se končno poišče. Mislim, da naredi prav. Oba se namreč še vedno ljubita. Njej je bilo tako zelo žal, da bi jo najraje objela in njen skok čez plot, ki pa ji ni popolnoma nič pomenil, moža privede do spoznanja in iskanja samega sebe, s tem pa njun odnos postane trdnejši, zveza pa močnejša.  

Moja starša se imata zelo rada. Tako sta si različna, da si ne bi nihče mislil, da sta poročena. Popolno nasprotje. Mama razumevajoča, tata starokopiten in verjetno pri njima drži tisto, da se nasprotja privlačijo. Ne vem kaj bi bilo, če bi kdo komu lagal ali ga prevaral. Mislim, da bi ji tata primazal klofuto, v naslednjem trenutku pa bil pri barabi in mu odpihnil glavo. Konec dejanja. Mama bi mu od novici, da spi z drugo, zavila vrat, v naslednjem trenutku spakirala, me odvlekla s sabo in nikoli je več ne bi videl. Mene pri vsem tem, ne bi nihče nič vprašal. Razmišljam pa, kaj bi pri tem naredila jaz. Če bi bila mama, bi jo potolkla z besedami in jo verbalno popolnoma uničila, ne bi je hotela videti. Če bi bil tata. Bi ga zavila v celofan, mu izkopala oči, mu pljunila v obraz in ga vrgla skozi okno? Ne. Bi mu pa primazala klofuto. Zagotovo in to prvič v življenju. Saj vem, da je ponavadi ravno obratno, a mislim da ne bi prenesla misli, da je prizadel mamo. Odnos med njima je preveč trden, predvsem pa preveč iskren, da bi se lahko kaj takega sploh zgodilo. Dokler bo mama srečna, tega ne bo storila in dokler jo bo tata imel rad, je nikoli ne bo prizadel. To vem. Zato imam srečo, da imam starša, ki mi nudita varnost in ljubezen. Ponosna sem nanju, rada imam trenutke, ko se pogovarjamo iskreno in smo eno, se imamo radi, drug drugega sprejemamo kljub neštetim napakam in si nudimo ljubezen. Stojimo si od strani, spoštujemo mnenja in se različnosti navkjub imemo tako zelo radi. Zato bi pojedla vsakega, ki bi nam to poskušal vzeti. Bruh.  

V vsakem blesavem intervjuju vprašajo vipa, če bi odpustili varanje. Seveda vsi rečejo, da ne. Halo. Kako veš, da ne? Pa saj si ravno ti tisti, ki verjameš, da ljubezen premaga vse ovire in to sranje. Tega preprosto ne moreš vedeti, tako kot tudi tega ne, kdaj ti bo soseda pozvonila, če bo potrebovala moko. Lahko samo slutiš, to pa nas še nikoli ni pripeljalo daleč. Recimo, če bom varana, bom mogoče oprostila, a pozabila in ponovno zaupala pač ne bom. To je dejstvo, ki je jasno vsem, ki me vsaj malo poznajo. Pa saj se ne nanaša samo na ljubezen; pri meni dolgo traja, da zaupam. Celo večnost. Grem stavit, da bi se hitro naveličali.

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na 'Njeni skoki čez plot'

Naroči se na novice preko RSS ali Trackback na 'Njeni skoki čez plot'.

 1. dabl dabl pravi,

  4.02.2008 ob 14:30

  ah…ameriški filmi…zgodba zase :) Drgač pa ful zakon da ti je familja kul. Moja familja je tud najbolša na svet in ne atija ne mami neb zamenjal za nč na svetu! Mislm da bi blo fajn če bi blo takih družin več. Drgač pa če bi našedva kej skakala čez plot…težka nima noben sosed plota :) šalo na stran…nevem ogenj bi bil v strehi nekaj časa bi kuhala…trmo namreč…in verjetno bi se s sestrama potegnili za obadva…čeprav sploh si ne predstavljam take situacije pri nas doma…(trkam na les)

 2. andraz182 andraz182 pravi,

  4.02.2008 ob 19:46

  Eh, moja dva sta pa že itak narazen en lep cajt … In se mamo vsi prou lepo. No, ko bi biu usaj še js na svojem :P

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.