Pomisleki


Ema tretjič

Zapisano pod Glasba, Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 5.02.2008

Vsako leto godrnjamo, da je izbor obupen, da bi bilo boljše, če bi vrgli koruzo in sploh ne bi več upali. Vendar resnično, letošnji izbor in celoten izbor je bil grozljiv, blesav in resnično pomilovanja vreden. O predizborih nisem izgubljala besed, ker jih preprosto nisem gledala, pa ne vem zakaj. Po besedah nekaterih sem si prihranila marsikatero solzo in lažno upanje, ki pa jih je vsako leto še preveč.

Voditelja sta si očitno zastavila cilj, da celotno stvar izpeljeta čisto na izi, kakor da se jima fučka za vse. Mariu so delo za teden dni podaljšali in zdelo se mi je, da hoče čim prej končati, svoje povedati in oditi domov spat. Njegova sovoditeljica Bernarda, s plastičnimi baloni okrog vratu, mi je bila vedno zelo všeč, saj je vsakič tako pozitivna in svoje delo dobro opravi. Kljub temu, da je Mariove pripombe vedno nagradila s smehom, pa sta bila čisto okej in mogoče si vendarle ne smem dovoliti, da bi tako izkušena voditelja preveč kritizirala.   

Skoraj bi me kap, ko je Manca pristala komaj na devetem mestu. Res je sicer, da je njena oprava bila podobna babičini iz Rdeče kapice, a že zaradi vpliva, ki se jo je še držal iz Melodij morja in sonca, je bilo za pričakovati, da se uvrsti med prvih pet. Wernerjeva Brigitka je vendarle pokazala, da zna še kaj drugega, kot pa samo paradirati s svojimi joški in staviti zgolj na videz. Kljub temu, da je njena ‘violinistka’ držala violino narobe, pa z njenimi gromozanskimi trepalnicami njen nastop niti ni bil tako slab. Vsakakor pa sem nekaj več pričakovala od Eve Černe. Rada imam njen glas, a v svoji uniformi je bila kot neka super junakinja, ki je pripravljena rešiti svet, le s pol metra večjim obsegom svojih bokov. In ja, spet tiste finte z blagom. Znorela pa sem in preprosto nisem mogla verjeti, ko je pred njo začel poplesavati fant v kavbojkah ter resnično sem mislila, da je napaka in da se je koreografiji priključil lučkar. Ne vem kaj je hujše; televizija pri Angelsih, obrita obrv Raaya ali bebav nasmešek njihovega Janija Pavca?

Helena Blegne se je očitno vrnila in to v vsej svoji luči. Veliko lepša in zrelejša, pa čeprav shujšana in v pasu tanka kot list papirja. Mislim, da sem o tem že enkrat pisala, kajne? O tem kako se nekateri na vsak način trudijo prekriti svoja leta. Njej je to zagotovo uspelo.

Vsako leto seveda isto. Ema ne mine brez Nuše Derende, Darje Švajger in Alenke Godec, ki v času glasovanja prekrakajo evrovizijske viže, uganite kaj. Vsako leto je taaako dolgočasno. Ne razumite me narobe, vse tri so pevke z odličnim vokalom in kljub premočnemu mejkapu so tudi letos pele odlično.

Ko so se vse pesmi odvrtele sem se vprašala, kaj to je vse? Potem pa mi govorijo, naj se odločim. Odločim med čim? Slabim in katostrofalnim?

Ni mi bilo jasno. So Langa zagrozili komercialki, da bo nad njih prišla Ciganska banda, če ne zmagajo? Njihova pesem me je spominjala na ljudsko ali pa osvobodilno bratstva in junaštva v času Tita. Okrog dveh bratov so skakale gospadične, očitno oblečene v narodno nošo, a vsekakor ne v slovensko. Pa kaj je s tem narodom? Res je, da ima vsak Cigan doma vsaj tri telefone in da so vsi pač noro tipkali, ampak živimo v Sloveniji bre in Slovenije ne predstavljajo Cigani. No, vsaj v večini ne. Ne vem komu se naj zahvalim, da niso zmagali, šlo je le za las, naprej pa torej pošiljamo Rebeko. Očitno je šparala s svojimi finančnimi sredstvi in nase navlekla kapri hlače, za njo je plesala lutka, njej pa bi le svetovala, naj naslednjič ne odpira ust tako na široko in na veliko. Sicer pa je pesem energična in ima refren, ki gre v uho. Če bi imela dobro koreografijo, z še boljšimi plesalci mogoče še kam pridemo. Upanje vedno ostaja.

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev na 'Ema tretjič'

Naroči se na novice preko RSS ali Trackback na 'Ema tretjič'.

 1. dabl dabl pravi,

  6.02.2008 ob 19:11

  ma se strinjam…men je bil še najbolš Johny Bravo…

 2. dare dare pravi,

  7.02.2008 ob 12:03

  Sem skoraj malo pozen s tem svojim komentarjem ampak moram reči, da je tvoj opis prava osvežitev za moje oči. Prej sem po večini zgroženo poslušal tipično hvaljenje drugouvrščenega(kot ponavadi, a ne?). Zgledalo je , da sem samo jaz slišal tisto, kar si o tej pesmi zelo dobro napisala! Drugo kar me je še bolj neprijetno presenetilo pa je bilo nakladanje o nekakšnih predsodkih. Celo neki ciganski poslanec je pri dnevniku pojamral, da so bili “onemogočeni” zaradi predsodkov, ki jih imamo Slovenci. Pa pol Slovenije je glasovalo za tisti njihov song, ki sem ga zagotovo že davno nekje slišal. (z izjemo Lainščkovega teksta!). Mogoče je muzika iz filma Neretva ali Valter brani Sarajevo ?! Ne vem. V glavnem , dober post. Se strinjam blizu 100%, edino Rebeki bi k pomankljivostim dodal še kaj okoli njenih pevskih sposobnostih, razpona ipd. Pa nič ne de. Na tistem eurosongu po tako ali tako cel kup podobne šare!lp

 3. afnaa afnaa pravi,

  7.02.2008 ob 18:20

  Hvala ti, Dare, da si enekega mnenja. Pravzaprav so vse njihove pesmi iste; malo violine in polizanega ploskanja, pa je.
  Kaj se tiče Rebeke, pa nisem izgubljala besed. V zadnjem času se je posvečala tisti svoji gradnji hiše in pravzaprav mi njen glas nikoli ni bil všeč. Čeprav ne poje slabo, ima tak zoprn glas, dlje kot pet minut je ne preprosto ne morem poslušati (:

 4. andraz182 andraz182 pravi,

  9.02.2008 ob 11:36

  Jaz sem pa sicer glasoval za Evo Černe. Škoda, da ni vsaj v finale prišla …

 5. katia pravi,

  9.02.2008 ob 16:10

  živjo!
  am… sej vem da me ne poznaš… tut jest te ne:-D
  ampak že od novembra naprej berem tvoj blog… in se mi zdi da si res nadarjena, znaš z besedami.
  prosila bi te, če uspeš do srede napisati blog z naslovom “medkulturni dialog”
  gotovo si slišala da je leto 2008 namenjeno temu.
  to rabim za neko nalogo, a se mi ne sanja o čem zakaj gre.
  prooosim!!
  aja pa vem da sm to napisala v smešno temo… ampak nikjer ne najdem maila ali zasebca.
  lp, katja

 6. afnaa afnaa pravi,

  9.02.2008 ob 18:00

  katia: hvala ti za lepe besede, ki si mi jih namenila. Vesela sem, da me bereš, še bolj pa, da ti je moje pisanje všeč. Vendar naj ti povem, da je politika tema, o kateri ponavadi ne pišem. Prav tako mi nihče ne narekuje o kom ali o čem naj pišem, sama izbiram teme, ki se me dotakneje v takšnem ali drugačnem smislu. Nisem dobrodelna ustanova, da bi napisala post samo zato, ker me za to prosi nekdo, za katerega pred tremi minutami nisem niti vedela ali sploh obstaja. Verjamem, da boš nalogo dobro opravila tudi brez mojega posta. In vso srečo :)


 7. 22.05.2008 ob 15:40

  [...] spominjala na morilsko striptizeto odeto v kuščarsko barvo ob dveh robotskih sužnjih. Že na Emi je grozljivo odpirala usta, zdaj pa se je poleg tega že skoraj drla. Vendar kljub temu je naša [...]

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.