Pomisleki


Rebelde / Beverly Hills

Zapisano pod Filmi, Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 24.04.2008

Karkoli počnem ali kamorkoli pogledam, povsod je Rebelde. Ne samo, da so na glasbene police poslali svoj menda že peti album z bogsigavedi kakšno glasbo; vsi tisti, ki imajo parfum Rebelde, zvezek ali štumfe z glavami junakov, so vredni pogleda.

Vse kar lazi in plazi se zgleduje po junakih iz serije in postaja odvisno od petinštiridesetih minut cukra in prekratkih kril. To pa za seboj zagotovo prinaša marsikaj slabega. Če bo namreč Mia poslušala Avsenike in jedla ob tem govejo župo, jih bo enajstletnica, ki gleda serijo, tudi. Le da pri tem ne gre za župo, temveč za pretepanje, način oblačenja, ki nikakor ni nazadnjaški, ljubezenske oh in sploh afere, predvsem pa način obnašanja, ki je – hm, uporniški? Junaki se namreč upirajo vsem; za vse so krivi drugi in karkoli kdo naredi, nikoli jih ne bo prav, ob tem pa postajajo precej žaljivi. Je to realnost? Seveda ni; v kateri privatni šoli pa bi prenašali takšno obnašanje? Še malo pa bodo dekleta govorila prostaško samo zato, ker tako govorijo nekateri izmed junakov serije. Dobro, saj sem tudi jaz gledala Razočarane gospodinje in zato še nisem spakirala moža v skrinjo in ga razrezala na desetcentimeterske kose, pa tudi Esmeraldo sem pred dooolgimi časi videla, pa še zato nisem oslepela, ampak vseeno. Serijo gledajo namreč mladi, ki odraščajo in črpajo vplive zunanjega sveta, se iščejo in vtaknejo nos v vsako stvar, ki jim požene kri po žilah. Nisem pa prepričana, da znamo mladi vedno presoditi kaj je dobro in kaj ne.

To, da je Miguel prevaral Mio z Luis Julian, je zdaj glavna novica šolskih hodnikov in sploh več ni pomembno ali je bil test težek, pomembna je samo afera in pretep med glavnimi junaki. O tem, da serija ni narejena in na splošno posneta kvalitetno, pa sploh ne bom govorila. Mogoče bi to (to kaj?) tudi jaz gledala, a resnično ne maram nadaljevank in filmov, ki so prazni in katerih vrečka nima najmanjšega smisla ter kvalitete. Bruh.

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na 'Rebelde / Beverly Hills'

Naroči se na novice preko RSS ali Trackback na 'Rebelde / Beverly Hills'.

 1. andraz182 andraz182 pravi,

  26.04.2008 ob 14:19

  Se popolnoma strinjam … bruh.

  In ne, nisi luzer :D

 2. 1danica 1danica pravi,

  27.04.2008 ob 17:07

  Nekaterih stvari ne bomo spremenili… Mi smo gledali Beverly Hills, na primer, in šele danes, ko po več kot dvajsetih letih gledam kakšno ponovitev, vidim, kako osladno in prazno je vse skupaj. Pa mislim, da name to ni tako močno vplivalo, kot sedaj Rebelde na mlade. Nikoli se nismo pogovarjali o Kelly, Brendi in kompaniji. Mogoče beseda ali dve, več pa ne.

  Otroke je treba naučiti življenje živeti, drugače ga bodo samo gledali na ekranu. To pa sploh ni enostavno.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.