Pomisleki


Rada sem ženska

Zapisano pod Ljubezen avtor: afnaa, 4.08.2008

Moški dojemajo življenje in okolico na zelo preprost način. Ne otežujejo ga z nepotrebnimi mislimi, opravki in se velikokrat obnašajo popolnoma ravnodušno, kar ženske ne moremo sprejeti, ker smo preveč zapletene. Cepetamo, razmišljamo v nedogled in si rišemo najhujše scenarije, medtem ko moške zanimajo dejstva. Tako stojimo na dveh različnih mostovih.

O odnosih med moškim in žensko je bilo napisanega ogromno. Ne najdem tipične revije, ki nas ne bi obmetavala z nasveti, ki naj bi nam bili v velikansko pomoč pri izbiri idealnega partnerja. Pravzaprav pa vse govorijo isto; tako zelo se razlikujemo, da je prav neverjetno, da sploh shajamo. Vendar iskreno, drug brez drugega ne moremo. Dejstvo je, da je moški brez ženske mrtev. No, saj ne rečem, da se ženske otepamo moške družbe, a vsekakor smo bolj potrpežljive, sposobnejše, iznajdljivejše in bolj unikatne. Res pa je, da smo tudi cmerava, obtožujoča, tečna in napihujoča bitja. S tem mislim predvsem na to, da vse napihnemo kakor velik balon, ki ga bo vsak čas razneslo. Razneslo od jeze, razočanja in prizadetosti. Ženska sposobnost naplesti velike bale blaga iz niti, nikakor ni od muh.

Nikoli nismo povsem srečne. Vedno bo nekaj manjkalo in nikoli se ne bomo z vsem popolnoma strinjale. Vedno bo nek ampak, na katerega še same ne znamo odgovoriti. Velikokrat namreč sploh ne vemo kaj točno si želimo. Kaj pričakujemo in ali je to resnično nekaj, kaj smo si želele.

Moški ženske ne bodo nikoli popolnoma razumeli, a v resnici je stvar čisto preprosta. Ves čas iščemo simpatičnega, normalnega in vzgojenega moškega. Ne čutimo potrebe po športniku, pianistu in kuharju hkrati, prosimo le za malo razumevanja. Prišli bodo dnevi, ko bomo depresivne, tečne ter prepirljive in vse kar takrat potrebujemo, je malo miru. Razjezila nas bo vsaka malenkost. Če bo moški rekel ženski, da ji kavbojke pristojijo bolje kot krilo, bo hotela vedeti vse; zakaj tako misliš, kaj te je pripeljalo do tega, o čem si razmišljal prej, kakšna sta bila tvoj ton in barva glasu v točno določenem trenutku, kakšen je bil tvoj izraz na obrazu in kaj si misliš zdaj. Če ji ne daš prav in če se boriš za svoje mnenje si oplel. Ženska bo vedno korak pred moškim. Ko se bo umirila in bo neurje pojenjalo pa boš deležen poljuba vseh vesoljnih razsežnosti. Takrat bo vse oproščeno.   

Moškim se v svetu godi dobro. Bolje. To ugotovimo že samo, če opazujemo jutranji ritual tipične ženske in moškega. Ženska se mora zbuditi vsaj uro in pol prej, da je nato videti popolna in ko se po tuširanju, mazanju s tremu različnimi kremami, bolečemu odstranjevanju dlak, lakiranju nohtov, ličenju in preoblačenju ter slačenju pogleda v ogledalo, ni videti zadovoljna. Zato se še enkrat preobleče, nanese še eno plast maskare in doda uhane. Pri moškem se zadeva poenostavi. Ko se polula mimo straniščne školjke, se še zadnjič povoha in stopi pod tuš. Nato se obrije, obleče in stvar je gotova. Od njega se pričakuje, da bo nekega dne znal držati britvico, da bo nekoč našel spodobno službo in partnerico, ki bo zanj skrbela in mu po možnosti dala otroka. To je pravzaprav vse. Prava ženska pa mora kuhati, prati, pospravljati, pomivati, likati, znati mora poskrbeti za otroke, moža, po možnosti tudi za starše in predvsem zase. Mora biti lepa, postavna, pametna, z idealno službo, v kateri se mora dokazovati, da ji slednja ne pobegne v roke kakšnega povzpetniškega moškega. Mora biti dobra mati in žena. 

Vse našteto je nekaj, kar mi ni odveč in nekaj, kar dela ženske lepe, edinstvene in predvsem ženstvene. Maskara, kup ženskih revij na nočni omarici, tesna obleka, visoke petke, v katerih je trpela cel večer samo, da bi ti bila všeč in zvrhana merica dilem in nesigurnosti. Ženske.  

Če ji boš dodelil kompliment in pohvalil njene sposobnosti, ti bo v življenju veliko lažje. A naj bodo pristni; prava ženska hitro zavoha laž. Predvsem pa se ne pretvarjaj in ji daj vedeti, da si srečen, ker je tvoja. To si namreč zaslužimo.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.