Pomisleki


Koliko je vredno prijateljstvo / Moški prijatelj

Zapisano pod Ljubezen avtor: afnaa, 6.08.2008

Obkrožajo me lažnivi, hinavski in nesramni ljudje, pred katerimi ponavadi zaloputnem vrata še preden bi me lahko prizadeli. Vendar okrog mene so tudi ljudje, ki jih imam rada in jih spoštujem. Prijateljstvo. Vendar ali pravo zares obstaja? Če je iskreno, je neprecenjivo. Pravzaprav je poleg zdravja in družine najpomembnejše. Za katerega je vredno potrpeti, dajati in ga negovati. Tisto, ki ti nariše nasmeh na obraz, te izpopolnjuje, te ima rado in te sprejema kljub vsem napakam.

Človeka presodim v petih sekundah in do zdaj se še nikoli nisem zmotila. Tudi, če čustva dobro skriva za masko vem ali mu lahko zaupam. Torej so moji prijatelji redki izbranci, za katere vem, da jim lahko zaupam. Mogoče jih tudi zaradi moje nezaupljivosti toliko bolj cenim.

Bolj izjema kakor pa pravilo, je prijateljstvo med moškim in žensko. Vendar sem vseeno mnenja, da se lahko obnese, če med njima ni velike spolne privlačnosti. Kar pa je iskreno, precej težko. Moški je lahko ženski dober prijatelj, najboljši pa težko. Prijatelje dojemam kakor veliko družino. Družino na katero se lahko naslonim v težkih trenutkih in se smejim v dobrih. Imam sošolce, moške znance in tudi prijatelje. Nikakor ne bi želela uničiti našega odnosa z neumno napako ali ga spremeniti v kaj več, saj nikoli ne bi bilo isto. Vendar se prijateljstvo med moškim in žensko močno razlikuje od prijateljstva med dvema ženskama. Tipičnega moškega namreč težko spraviš za rešetke kakšne trgovine, pa tudi opravljanje in svetovanje glede najnovejših modnih smernic odpade. Vendar prav zato je odnos lahko zelo dober. Če sta si podobna, najdeta skupno temo, drug drugemu pomagata razumeti ženske ter moške možgane, je odnos vreden zavidanja. A moški potrebujejo prijetelja s katerim lahko pije pivo, brez zadržanja riga, igra nogomet in se pogovarja po moško. Ženske pa prav tako ne zdržimo brez opravljanja in nakupovanja.

Pravo prijateljstvo je resnično neprecenljivo. Mogoče celo vrednejše od ljubezni. Prijatelj namreč ostane, ljubezen pa kmalu izpuhti.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na 'Koliko je vredno prijateljstvo / Moški prijatelj'

Naroči se na novice preko RSS ali Trackback na 'Koliko je vredno prijateljstvo / Moški prijatelj'.

  1. andraz182 andraz182 pravi,

    17.08.2008 ob 19:35

    Se strinjam z vsako črko in s slehrno piko.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.