Pomisleki


Nekaj zase

Zapisano pod Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 4.10.2008

Že nekaj dni vztrajno ugotavljam, iščem in brskam po svoji notranjosti ter se trudim dognati česa pri drugih ne maram, sovražim, preziram ali jočem od groze. Sama imam namreč ogromno drobnih, majcenih napak, ki se jih včasih sploh ne zavedam. Ampak so tu. Predvsem preveč razmišljam. Preprosto zato, ker se bojim napačne odločitve. Cincam. Misli vlečem v nedogled in včasih sploh ne morem naprej, ker me nekaj muči. Potem prižgem luč. In spet poskušam zaspati.

Obkrožajo me ljudje, ki se med seboj tako zelo razlikujejo, a so pravzaprav enaki, le da nihče izmed njih tega ne opazi. Ker švigne mimo njih kakor iskrica in se redko kdaj vrne.

Ne maram, da se ima nekdo za nekaj več. Da je v svojo inteligentnost tako prepričan, da še sam sebi skoraj ne verjame, ob enem pa druge, ki morda na prvi pogled nimajo dovršenih razsežnosti, daje v nič in jih zaradi takšnih ali drugačnih lastnosti zaničuje.

Ljudje imamo zaprno navado, da predalčkamo in posplošujemo. Vsi to počnemo; nekateri po tihem in pri sebi, drugi spet na glas. In tisti, ki to počnejo na glas so za druge veliki šovinistični prašiči. Kaj je pravzaprav popolnoma normalno.

Na splošno smo veliki hinavci. Nikoli ne smeš verjeti človeku, ki reče, da mu ni mar kaj si mislijo drugi. Verjetno za to kaj bodo rekli drugi sama skrbim precej manj kot nekateri. Le rekdo kdo me prepriča, da nekaj počnem narobe, ker se sama dobro zavedam svojih napak. Če vem, da nekaj delam dobro in sem v to prepričana, lahko vsi pokažejo s prstom name in me vseeno ne bo nič omajalo. Sledila bom sebi.

Na splošno sem en čudak. Pa to sploh ne bi bilo tako zaskbljujoče, če se takrat ne bi počutila najboljše. Ugriznem se v ustnico in se sprašujem ali je sploh kaj resnice v tem, da te pri drugih motijo ravno tiste stvari, ki te pri sebi. Pa spet razmišljam. Že spet.  Spet to počnem. Sama sebi grem na živce.

Nekdo mi je rekel, da ga navdihujem. Da sem posebna. Da imam pamet in lepoto. Pa mu poskušam verjeti.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.