Pomisleki


Sreča

Zapisano pod Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 4.10.2008

Že ves teden si grem po malem na živce. Sama sebi najedam in bojim se, da sploh ne vem zakaj. O nečem razmišljam. Nekaj počnem pa ne vem zakaj. Potem spet razmišljam. Nekaj hočem. Ne morem se odločiti kaj.

Oziram se naokoli in se vprašam ali so izpolnjeni vsi pogoji za lastno srečo. Pa si kar ne upam priznati, da sem srečna. Kakor bi se nečesa bala. Zakletosti. Ker sreča pač ni nekaj samoumevnega. Prenehala sem verjeti v nemogoče stvari in skoraj popolnoma zabrisala sledi otroške naivnosti. Tlesknila sem s prsti in zabloda je izginila, ni pa nujno, da se ne bo vrnila. Še vedno so stvari o katerih nimam pojma in jih šele spoznavam, se učim in kakor majhen otrok na široko odpiram oči. Vendar še vedno verjamem. Vedno mi ostane malo upanja, čeprav si tega nočem priznati. Verjamem v dobre ljudi, ki delajo in učijo dobro. Kljub vsemu, tudi v lepoto življenja. Verjamem v upanje, ko slednje že vsem poide in se temni oblaki kar nočejo razkaditi. Verjamem, da je sreča stvar odločitve in ne naključja. Posledica naših uspehov.

Osrečujejo me drobne, majcene stvari, ki se zdijo na prvi pogled popolnoma nepomembne. Pa ni tako. Pravzaprav so prav malenkosti tiste, zaradi katerih se počutim izpopolnjeno, pa naj bo to karkoli. Čudovite fotografije, ki za seboj nosijo zgodbo in jo lahko v nedogled napletam in vlečem. Mamljiva kava v soboto zjutraj sredi mesta, ki je skoraj prazno. Dež. Filmi s sporočilom. Knjige z dobrimi zgodbami. Čokoladne kroglice zavite v prasketajoč papir. December. Moj mesec. Novoletni kič, ki ti šele januarja začne najedati. Dolgi pogovori o vsemogočem z osebo, ki ti nekaj pomeni in za katero veš, da te ne bo obsojala tudi, če pametuješ v nedogled. Občutek, da si nekaj naredil prav. Da je morda nekdo ponosen nate. Besede bližnjega, ki te potolažijo in v katere s časom začneš tudi sam verjeti.

Sreča. Odvisna od vseh mogočih okoliščin, na katere na prvi pogled nimamo nobenega vpliva. Vendar dobro premisli. Kaj lahko storiš za lastno srečo? Veliko. Prenehaj se mučiti. Lahko si srečen.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.