Pomisleki


Dragi Božiček!

Zapisano pod Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 21.12.2008

Letos sem malce pozna. Saj veš, opravki. Popolnoma nepomembni sicer, a kot se za božične praznike in ves novoletni kič spodobi, tudi letos neizbežni. Tako sumljivo utrujajoči, da zvečer padeš v posteljo in nikakor ne moreš zaspati, ker razmišljaš kaj vse je treba še postoriti. Do onemoglosti se premetavaš po postelji, nato prižgeš luč, zijaš v poster ter ugotoviš, da je prilepljen poševno. In prav vse to zaradi melenkosti, ki so v življenju popolnoma nepomembne, le ljudje delamo iz njih velik bum. 

Verjamem, da si v tem času zelo zaposlen in jaz ti dela nikakor nočem otežiti. Vendar nikar si ne delaj utvar in ne misli, da si tako zelo pomemben. Ker to nisi. Samo pomisli na vse slabe stvari letošnjega leta, ki si nam jih prinesel. In kje za vsaga je sneg? Samo ozri se naokoli; letošnjega božičnega darila se prav gotovo ne bo mogel razveseliti vsak otrok. Si kaj ukrenil? Ne!

Priznaj vsaj, da sem bila celo leto že prav sumljivo pridna in nikakor nimam namena ostati brez darila. Pa saj to veš. No, vsekakor si darilo med drugim zaslužim tudi zato, ker ti gospodarski krizi navkljub pišem. In nikar ne zavijaj z očmi, ne popravljaj si kape in se gubaj čela. Prav ti si nam to zakuhal. Ti in tvoji jeleni! Le kakšno leto si nam prinesel?! Naj te samo spomnim; že drugič si pomešal darila. Nikakor si nisem želela mrežastih nogavic in božičnih pesmi Alfija Nipiča. Saj ne počneš tega namerno, kajne? Nikar se ne izmikaj! Vendar, če letos vse napake popraviš, ti mogoče še odpustim. Pa saj vem, da se trudiš. Pravzaprav se mi niti to, da je lanskoletno darilo prišlo s petdnevno zamudo ne zdi tako katastofalno, kot to, da je prišlo s hitro pošto! Zato ne pričakuj piškotov. Tako ali tako oba dobro veva, da ti je kostum z vsakim letom bolj tesen. Prav, obljubim ti, da ne bom povedala nikomur, vendar le pod pogojem, da napneš vse moči in ustvariš leto 2009 kar se da prijetno. Leto 2008 je bilo polno nepričakovanih obratov, prelito s čustvi, ovito v skrivnosti in z željo na boljše čase. Naj bo letošnje brez preprirov, pretiranega pompa okog nove vlade ali kakšne podobne bedarije, zdravo, predvsem pa naj bo naslednji december vsaj malo zasnežen, kakor se spodobi.

Kot Božiček zagotovo veš, da imam jutri rojstni dan. In prav smešno je, da je december kar švignil mimo mene, ne da bi mi pustil, da zadiham s polnimi pljuči. Kar naenkrat je bilo mesto okrašeno, vsi so pisali čestitke in se spraševali, kje bodo preživeli novo leto. Kaj?! Pa saj še ni december! O ja, pa je. Kot vsako leto poln kiča in v pričakovanju snega, ki pa ga ni od nikoder. Sicer pa se, dragi Božiček že dlje časa sprašujem o pravem smislu božiča. Niti ne pomisli na to, da bi mi na vest trkal z moralnimi načeli, češ da je ob mizi zbrana vsa družina. Pri nas tega pač ni. No, seveda je lepo, če se nekdo spomni nate in te razveseli z darilom, ne glede na vrednost. Vendar kakšen je smisel zapravljanja denarja in kupovanja daril staršem z denarjem, ki je itak njihov? In tisto tekmovanje po tihem kdo je zapravil več in dobil več, je tudi čisto blesavo. Morda se sliši narejeno, vendar Božiček, vsaj tokrat poskrbi, da bodo božič občutili vsi otroci; na takšen ali drugačen način. Nikar spet ne zavjaj z očmi! Ni čisto nemogoče, le potrudi se. In če dobro pomislim, darila mogoče sploh ne potrebujem. Pa čeprav sem bila pridna.  

Pestijo me mnoge tegobe in res bi ti rada prizanesla, vendar še nekaj je. Če imaš ti prste vmes, da sem oblečena, načeloma srečna in zdrava ter na toplem, bi bilo pošteno, da ti vsaj pomežiknem, če mi gre beseda hvala težko z jezika.

V pričakovanju, da boš pismo prebral in pričaral božič kot se spodobi,

tvoja Božička

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na 'Dragi Božiček!'

Naroči se na novice preko RSS ali Trackback na 'Dragi Božiček!'.

 1. 1danica 1danica pravi,

  21.12.2008 ob 20:17

  Wau! Upam, da Božiček tole že bere… in ti bo ustregel… res lepo!

 2. afnaa afnaa pravi,

  21.12.2008 ob 20:31

  Pa saj je vendar Božiček! :)

 3. 1danica 1danica pravi,

  22.12.2008 ob 00:00

  Vse najbooooljše! :lol:

 4. afnaa afnaa pravi,

  18.08.2010 ob 18:18

  O, hvala lepa! Ne morem verjet, da si se spomnila :)

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.