Pomisleki


Januar

Zapisano pod Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 23.01.2009

Januarja se je oprijel stereotip, da je obupen mesec zavit v večno dolgočasje in brezvezje. Če pogledamo resnici v oči, tako tudi je. S praznimi žepi od novoletne požrtije tavamo z izgubljenimi dušami. Depresiven, meglen in čisto nič vzpodbujajoč mesec. V tem času se v prah razkropijo prav vse novoletne zaobljube, po nakupu božičnih daril, nas po žepih udarijo še cene razprodaj. Kupimo seveda prav vse. Tudi tisto, kar je popolnoma nepotrebno. A je seveda poceni.

Počutim se povsem prazno. In imam veliko težavo. Ne spoštujem se več. Ali bolje; zdi se mi, da izgubljam še tisto, v čemer sem bila nekoč dobra. Intuicija me počasi, a vztrajno zapušča, lasten slog pisanja izgublja svojo vrednost in le kje sem pustila lastno discipliniranost in odločnost? In na sploh se samo pritožujem. Pa toliko stvari se mi je nabralo, o katerih razmišljam, pa ljudje in stvari, ki jih v svoji bližini ne prenesem. Malo manjka, da bi mu nekaj vrgla v betico, da bi mu izginilo še tisto kar mu je ostalo. Pa kaj te briga kaj sem in kaj delam. Kaj bi se prosim pobrigal zase in nehal širiti lasten pesimizen? Ne podcenjuj me. Ne počni tega. Nimaš pojma kdo sem in česa sem spodobna, zato zapri svoj umazan, jezikav in slinast gobec, da ti ne bo od privoščljivost in tekmovalnosti odpadel.

Napisala sem seznam ljudi, ki jih ne maram in mi gredo zaradi svojih nemogočih lastnosti na živce. In potem sem se vprašala, zakaj se s tem sploh še ukvarjam. Če so neumni, če vtikajo svoj nos v tuje zadeve, tekmujejo, se primerjajo z mano na vsakem koraku in me imajo za takšno ali drugačno, je to njihov problem.  In sem zmečkala papir in ga vrgla v koš. Zaključila sem dejanje in s tem se preprosto ne bom več ukvarjala. Če hočete, lahko to jemljete kot prvo pravo novoletno prisego.

Sploh več ne vem kaj naj verjamem in ali lahko sploh komu zaupam. Pa ta medčloveška tekmovalnost. In privoščljivost, da sploh več ne vem kje in zakaj živim. Obkrožena sem z ljudmi, ki pač niso normalni. In to predstavlja danes velik problem.

Napisano v nemogočem razpoloženjskem času.

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na 'Januar'

Naroči se na novice preko RSS ali Trackback na 'Januar'.

 1. jmarko pravi,

  24.01.2009 ob 00:10

  Da nisi na ta seznam slučajno še sebe pripisala? Pol verjamem, da ti malce nagaja depresija. Sej bo kmalu pomlad, več energije in boljše počutje, takrat boš gledala veliko bolj optimistično. Ne vem zakaj jamraš čez nezaupljive prijatelje, saj te si ja sama izbiraš?

 2. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi,

  24.01.2009 ob 00:34

  ne obupaj!

 3. 1danica 1danica pravi,

  26.01.2009 ob 18:19

  Prihaja čas daljših dni z več sonca. Izkoristi g, napolni baterije in premisli malo, kakšne argumente bi imela ti, če bi morala prijateljico (dobro!!), ki bi razmišljala takole, kot ti v svojem zapisu, prepričati, da ni vse tako črno. Presenetilo te bo, kaj vse ti bo padlo na pamet.

  Do takrat pa stresaj jezo, žalost in slabo voljo iz sebe, dokler ti ne odleže. :)

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.