Pomisleki


Čas

Zapisano pod Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 23.02.2009

Tako dolgo že nisem ničesar napisala, da me je sram. Pa to ne zato, ker ne bi imela časa. Pa tudi ne zato, ker ne bi hotela. Pač nisem.

Pred mano so počitnice. Lahko bi rekli, teden dni učenja doma. Spet branja po dolgem času, gledanja šunda, tu pa tam brisanja praha in predvsem dela za šolo. Pa ko se tako smešno sliši, kajne? Ko že v naprej vem, da mi vsega itak ne bo uspelo postoriti. Ker vem, da ne bom uspela prebrati vseh štirih knjig in ker vem, da se matematike pač ne bom uspela naučiti tako kot bi se mogla. Za vse ostalo pa bo seveda zmanjkalo časa.

Ljudje včasih škudujemo sami sebi in se tega tudi zavedamo. Točno vem, kdaj moram neko stvar narediti, da mi kasneje ne bo v grlo tekla voda. A tega pač ne naredim. Pa točno vem, da bi se s športom morala ukvarajti več. Pa točno vem, da bi določenim predmetom morala posvetiti več časa. Pa ga ne. In tako se na nak način počasi uničujem.

Če se zdaj ne potrudim, mi bo seveda žal. Takrat, ko ničesar več nimaš, je ravno izobrazba tista, ki ti ostane. V teh zadnjih mesecih, se preprosto moram potruditi. Dovolj sem vztrajna in disciplinirana, da bi mi lahko uspelo. Želim, hočem in zmorem. Ravno to je bilo včasih dovolj.

Že nekaj časa zbiram pogum, da bi se za nekaj odločila. Da to izpeljem tako kot moram. Če to storim, bom stvar naredila zares dobro. Samo preprosto odločiti se moram.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.