Pomisleki


Pogovori z bogom

Zapisano pod Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 13.05.2009

Ljudje smo grozni.  Smo neizprosno zmotljiva bitja in ga polomimo na vsakem koraku, včasih tudi nevede. Vedemo se grozljivo, smo hinavski, zahrbtni, sebični in še marsikaj. Vendar smo tudi neverjetno čudoviti. Ljubimo, čutimo, jočemo iz obupa in predvsem upamo. In kdo si ti, da nas lahko obsojaš? Spremljaš vsak naš gib, vihaš nos in majaš z glavo?

Čisto nič mi nisi všeč. In če povem po resnici, ker lagati tako ali tako ne smem, jezna sem nate. Kje si? Si morda slep? Slep za vse tiste, ki se jim godi krivica, ki so lačni in ki trpijo. Se delaš, da ne vidiš ali se izgovarjaš, da si prezaposlen? Samo ne govori mi, naj bom zadovoljna z malimi stvarmi! Samo ne reci, da se delo poplača ali da bi lahko bilo huje.

Ti, ki odločaš o vsem. Če bo pihal veter, če bo nekdo pojedel tri kose kruha ali morda deset. In kar povem ti, da se mi nikoli ni zdelo preveč prepričljivo to, da nas nekdo od nekod pač gleda in pri tem žuga s prstom. Pa to, da bom kaznovana, če žvečilke ne bom vrgla v koš za smeti, pač pa ga bom prilepila pod mizo. O čem si razmišljal, ko si ustvarjal svet, Bog? Poglej že enkrat, kaj si naredil!

Ne, nisem tvoja marionetna lutka. Z mano, z mojimi dejanji in besedami ne boš obračal, kakor bi se ti bo zazdelo! Prav vseeno mi je, kaj si zdaj misliš, odpustiti mi namreč enkrat moraš, kajne? Saj si vendar BOG.

Ne, sploh nisem kruta. Sem točno taka, kot si me ustvaril. Če si se pri tem zmotil, bi bil morda skrajni čas, da napake popraviš, se ti ne zdi? In ali imajo bogovi vest? Če ja, potem mora tvoja goreti.

Prav nič ti nisem hvaležna. Imam dve roki in nogi, vse prste, vendar to še ni merilo za srečo.  Za vse kar se mi je dobrega v življenju zgodilo, sem se morala prekleto potruditi. In tudi prav je tako, vendar kaj se zgodi, ko trud ni dovolj? Kje je zdaj sreča? Dobro veš, da ne verjamem vanjo. In ti, ki tako manipuliraš z ljudmi in potem prav to obsojaš! Prav nič se ti ne bom opravičevala za resnico; navaden hinavec si!

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na 'Pogovori z bogom'

Naroči se na novice preko RSS ali Trackback na 'Pogovori z bogom'.

  1. Dajana Dajana pravi,

    14.05.2009 ob 09:13

    Odvisno, kako gledaš na Boga. Meni je kapnilo šele takrat, ko sem prebrala pri Doreen Virtue v Božjem vodstvu, kaj Bog v resnici je (itak, da ima vsak človek o tem svojo sliko in prav je tako). Doreen pravi, da imamo mi na Zahodu o Bogu drugačno sliko, kot na Vzhodu. Mi gledamo na Boga kot na dualizem, kot na nekaj izven nas. Pa ni: Bog je v nas, Bog je v vsaki naši celici. Ko enkrat to dojameš… Zame je to bila prekretnica, klik v glavi. In Bog ni kriv za naše napake in za strahote. Človek ima svobodno voljo. In človek ima vsekakor napake, če ne, ne bi bil Bog. :)

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.