Pomisleki


Črn ali bel, bil je kralj

Zapisano pod Glasba avtor: afnaa, 27.06.2009

Seveda tudi jaz ne morem mimo, ne da bi me zadelo. Seveda imam tudi jaz nekaj za povedati, imam mnenje in poznam njegove pesmi.

Premlada sem, da bi okusila delce njegove prave slave, čarobnosti gibov in nastopov. Vse to, kar se je v zadnjem desetletju spremenilo v zamaskirano nesmrtnost. Vrečo, polno obtožb, kazanja s prstom, osuplosti in v bledoličnega duha s tremi otroki.  

Kdo je bil skrivnosti mož izpod upadle kože, shiranega telesa, nezaupljivih oči? Vse tisto, kar so mu napraskali mediji ali preprost fant, ki ni doživel otroštva, tako kot si zasluži vsak otok? Nalepka, ki mu jo je prilepil oče?

Seveda ga imamo zdaj vsi radi. Vsi jočemo, vsi opevamo njegovo slavo, vsi si želimo, da bi bilo drugače. Nihče noče nazaj denarja propadlega koncerta, saj se to vendar ne spodobi. Vendar vseeno: vse to si vendar zasluži, kajne? Kljub vsem obtožbam, sumljivi ljubezni do otrok. Ampak to je že preteklost in predvsem nekaj, kar nima veze z glasbo, ki ostaja. Tukaj in ta trenutek. Milijoni prodanih plošč in uspešnic, ki ostajajo nekje za večno v srcih mnogih. 

Še včeraj sem ga poslušala skupaj z Beyonce in Coldplayi, ne vede, da poslušam zapuščino pojave, katere spomin pač ne bo umrl. Dejstvo. In sploh nisem njegova oboževalka, pa mi jasno, da je enostavno bil eden in edini, vsem tistim, ki so bili in še bodo navkljub. Unikaten glas, gibi, unikatna in preprosto nenadomestljiva pojava. Skupaj z migajočim otrokom nad balkonom, dvema propadlima zakonoma, vidno neuspešnim operacij in krhkemu, sramežljivemu otroškemu srcu.

And for God sake; bil je vendar dober človek. Vsa tista dobrodelnost, preprosto ni mogla biti le odlična reklamna poteza. Ni mu bilo vseeno za ljudi, kajne? Bil je vendar otrok z ukradenim otroštvom! In v vsakem geniju je malo norosti. Ne bi bil zdaj počasi čas, da ga končno potegnemo iz vode in mu pustimo, da zadiha?  

Kakor koli obrnemo, je Michael Jackson legenda, pop ikona, ki bo živela večno. Pa četudi na kakšnem izmišljenem otoku skupaj s Presleyem.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.