Pomisleki


Koščena mrha

Zapisano pod Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 26.07.2009

Včasih se mi zazdi, da se po svetu klatimo samo zato, da lahko poslušamo, kako debilni, grdi in nesmramni pravzaprav smo, ob vsem tem pa že grozno zavaljeni in zamaščeni do onemoglosti. In popolnoma brez slabe vesti. Karkoli naredimo, ni prav. Piješ vodo iz pipe. Ni prav, ker je pač klorirana in tako na zdravje ne daš nič. Potem kupiš ustekleničeno in si še eden izmed sebičnih idiotov, ki ne cenijo ponujenega. Tako nas pokonci drži samo upanje, kako bomo nekega dne božanski, popolni.

Sem mogoče idiot, če ne jem sejtana z dušenim porom? Ali na pari kuhan ohrovt, pinjole in polnozrnati kuskus z naribanim korenjem? Ne bašem se s čipsom, ne pojem treh škatel piškotov, ne pijem vroče čokolade s smetano in ne jem odmzjenih hamburgerjev. Jem pa recimo sladoled, čokoladne kroglice z mlekom in pijem dietno kokakolo, polno svinjarije seveda. Še vedno sem tu. Živa in po zadnjih podatkih zdrava ter dejansko umsko uravnotežena oseba. Vendar vseeno; ali vemo, kaj jemo? Seveda ne. Ampak dajmo enkrat za vselej razčistiti.

• Res je, da nimam pojma, kako naredijo zrezke, domnevno užitne za naše gobce. Če nisem kakšen manijak z mikroskopom v roki in z lupo v zobeh, skakljajoč po vseh farmah, mlekarnah, restavracijah, pekarnah in kajpajazvemkajševse, tega pač ne morem vedeti. Ampak saj vendar vem, da je kos crknjenega, usmrajenega in razpadajočega mesa bila nekoč žival! Prosim, ne trkajte mi na vest, kako jih pri tem mučijo, no!

• Stavek: najprej se moraš odpovedati vsem svojim pregreham, je seveda popolnoma zgrešen. Ma dajte no. Kako pa bo povprečna gospodinja, željna desetih kilogramov manj, dva meseca zdržala brez svoje najljubše pite? Pa saj je potem vendar logično, da se bo po pojedini z rjavim rižem in lečo, zatekla v shrambo in goltala, goltala. Do onemoglosti seveda.

• Kateri povprečni norec spije do tri litre vode na dan?

• Iskreno, kdo pa lahko uživa v slavi ješprenja, čičerke, kvinoje in prosa, če so ostali ogljikovi hidrati preprosto prepovedati? Oh c’mon. Ne samo, da za hmm, kvinojo prvič v življenju slišim, sploh ne težim k temu, da bi kdaj o tem vedela kaj več. Kaj šele, da bi to stvar dejansko dala v usta.  

• Očitno se od celotne človeške populacije pričakuje, da bo sojino mleko resnično pogotnila. In se nanj sčasoma navadila.

Si to, kar ješ. Kup svinjarije torej, ker pijem dietno kolo? Laskav naziv, ni kaj.

• Okej. Pa saj je jasno, da se zdrav način življenja vzdiguje v višave, ampak čakaj. Za nič na svetu ne bom vsak dan pretekla pet kilometrov in ob tem žalostno preminila. In ne, nisem kokoš ali puran. Vsaj v tem smislu ne, da bi se basala z ješpenjem. Kar koli to že je.

Ne obremenjuj se preveč. Pa kaj, če nimaš petdeset kilogramov. Pa kaj, če so ti lanskoletna oblačila malenkost premajhna. Prenehaj že.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na 'Koščena mrha'

Naroči se na novice preko RSS ali Trackback na 'Koščena mrha'.

  1. relativna pravi,

    29.07.2009 ob 19:21

    Ah da, tega je v poletnih mesecih polno… diete gor in dol, pa zraven veliko telovadbe in ja.
    Te čisto razumem.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.