Pomisleki


Različni ljudje, različni okusi

Zapisano pod Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 10.10.2009

Govori se, da izgled ne bi smel imeti velike vloge v življenju posameznika. Ljudje pa smo vizualna bitja in veliko bolj verjamemo očem kot srcu.

Pomembno je, kako je človek oblečen. Ne samo zato, ker smo rojeni v vizualnem stoletju, pač pa ker si vsi na podlagi zunanjosti ustvarimo prvi vtis. Pa saj nam drugega ne preostane! Ker je pomembno, da poskrbiš za osnovno urejenost in se posledično tudi bolje počutiš.  In zato priznam; kritična sem do vsega, kar ima človek na sebi. To počnem nezavedno in vem, da bi bilo morda bolje, če bi to izpustila. V zadnjem času, zdaj ko sem na prelomu zrelosti, ko sem še bolj odločna v ustvarjanju načel in pravice, pa počnem to še pogosteje.  

Poznam take ljudi. Ljudi brez stila, okusa, ljudi, ki ne razmišljajo, kaj bodo zjutraj oblekli, ki jim modni trendi v življenju ne pomenijo popolnoma nič ali pa se normalno obleči ne znajo. Ti ljudje so prepotentni, nezadovoljni v življenju, z lažno samozavestjo ali pa sploh brez, arogantni brez razloga in na splošno v družbi porinjeni v kot. Ne moreš pričakovati, da boš v okolju kaj veljal, če mu za to ne daš nobenega razloga.

Poznam pa tudi čudovite ljudi, nasmejane, bistre, talentirane, vzgojene, iskrene. Take, ki so oblečeni v nemogočo majico z rožnim vzorcem ali v trenerko zategnjeno do pasu in še čez. Takrat oblačilo nima velike vloge. Takrat se ne oziraš na kombiniranje barv, na znamko. Pogledaš, oceniš, vendar se za to ne zmeniš. Ker je vseeno. Uživaš v njegovi družbi n si skupaj z njim preprosto človek.

Denar ni dovolj dober izgovor. Najdeš lahko čudovite, poceni stvari. Samo vedeti je treba, kje iskati. Zato pospravi smučarsko jakno in tekaške športne copate, ki ju nosiš v šolo ali službo in poskrbi, da tvoji lasje ne bodo paleta petih različnih odtenkov barv. Ker si pač ne predstavljam, da bi zvezke nosila v nahrbtniku, ki ga dobiš zaradi zbiranja nekih čudnih točk na bencinski črpalki.

Nosila bom tisto, kar mi je všeč. Ne glede na modne trende, ki jih sicer z zadovoljstvom spremljam. Že zdavnaj sem si priznala, da mi vse, kar dam nase, pač ne more pristajati. Zato imam kvazi usnjeno jakno lepo pospravljeno v omari, preveč puhastih zadev se sploh ne dotaknem in predvsem ne pretiravam. Ker vem, kje je meja. In ker sovražim množično kopiranje modnih trendov, če ti slednji ne pristajajo.

Treba je najti mejo v vsem kar počneš in tudi v tem, kar navlečeš nase. Ne vem, kako naj to nekaterim ljudem dopovem. Pa saj sploh moja stvar, vem. Ampak moje oči včasih preveč trpijo.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.