Pomisleki


Oktober je dober. Ali pa tudi ne

Zapisano pod Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 15.10.2009

Preprosto ne morem verjeti, da je že oktober. Da je vse prišlo s tako nenavadno hitrostjo, da se je vzelo od nekod, ne da bi se pri tem lahko obrnila. Ne vem, čudno je. To nekaj v ozračju, odnosi, pogovori, smeh, razmišljanje …

Še vedno hodim v šolo, pri pouku sem skupaj z istimi ljudmi, skoraj enakimi profesorji, hodim po enakih hodnikih, zjutraj vsa krmežljava vstajam in na koži občutim mrzel veter v trenutku, ko odprem vrata. Vendar nekaj je drugače. Kakor da bi bila drugačna jaz.

Z oktobrom pridejo tudi počitnice; točno tiste, ki jih imam najraje. Ki tako lepo dišijo po meni ljubi jeseni, ko nekaj časa preživim pri babici in se navdam njene preprostosti, ko lahko gledam butaste nadaljevanke in pijem čaj ob medli svetlobi svetilke … Vendar od kar sem gimnazijka, so to tudi dnevi, ko se lahko zabubim v majhno sobico in, kako patetično, učim. Pišem, berem, brskam po knjigah, pišem seminarske, berem tisto, v kar sem prisiljena. Simple as that. Prehod med tednom počitnic in potem spet poukom, je seveda grozljiv. Vprašanje, kako bom preživela, je seveda popolnoma običajno.

In se trudim. Ne samo zaradi boljše vesti, lepšega pogleda v redovalnici, nekakšnega nepriznanega spoštovanja sošolcev, ampak zares zaradi sebe. Ali ni dober občutek, ko lahko križanko rešiš do konca? Ko poznaš odgovor na splošno vprašanje, medtem ko ga sosed ne? Ali se ni super pogovarjati z nekom v tujem jeziku? Torej, se trudim. Pri predmetih, ki me ne zanimajo sicer manj, priznam. Vendar še vedno! Tudi ko gre za vprašanje izpodrinjene tekočine pri fiziki, ki bo zame vedno nesmiselna stvar, kakor koli obrneš. Tudi pri nemščini, ki je letos pač težja in morda med najpomembnejšimi predmeti. In zares si belim glavo s tem, kako bom obračunala s slovenščino na maturi, če nas je pravkar zapustila profesorica, niso pa našli še nove, zato smo prepuščeni sami sebi. Tudi če sem pri tem edina.

Ker je drugače. Ker sem jaz pri tem drugačna.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.