Pomisleki


Nepomembne malenkosti tedna

Zapisano pod Aktualno, Glasba, Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 29.08.2010

Letošnja prireditev Miss Slovenije spet predstavlja presežek neprofesionalnosti. Od neusklajenosti voditeljev in toalete, kadrov kamere, dolgčasa in kopico malenkosti, ki ne uidejo. Večernih oblek, ki bi jih lahko zamenjali za kičaste zavese, ne pa za kreacijo oblikovalcev ter prav strašljivo zagorele in suhljate roke voditeljice in njenega konjskega repa. In medtem ko bi lahko z obročki ciljal nos prve spremljevalke in celo upal, da se bo kakšen ujel, je kljub temu, da je del obleke naše nove misične pridobitve spominjal na pareo, deklič presenetljivo simpatičen. To pa je tudi vse.

Vzljubila sem gozdne sadeže in juho. Tudi prav.

Glede na to, da je bilo to poletje bralno zelo šibko, se zdaj mučim s knjigo Starting Over v srbščini, kjer je avtor Tony Parsons zaenkrat Toni. Moje znanje srbščine je solidno. Lahko berem in razumem, begajo me le pomeni nekaterih besed. Recimo promeškljoti se, činija, opušak. Tudi mi jasno, kako je lahko stavek Rubi se nagnu napred, pravilen. Glede na to, da je Rubi (Ruby, seveda) ženskega spola, ali ne bi bil stavek Rubi se je nagnula napred bolj smiseln? Ja, ja, jaaaa, okej. Bo veliko bolj zdravo, če ostanem pri slovenski.

Sem pravi zaklad na videz popolnoma nepomembnih poškodbic; zlomljenega nohta, ranic od spotikanj na prstih in rdečih kolobarjev komarjev na nemogočih mestih. Nisem vedela, da je gleženj atraktivno mesto.

Spet se zaljubljam v jesenske trende; plaščke, čeveljce, jopice. Prijazno do oči, boleče za žep.

Neverjetno, kako je vse, kar naredi dojenček luštkano. Hranjenje s peskom na plaži, recimo. Ko si ves popacan s kremo okoli ust zaradi čokoladnih krofov želi v vodo, ga pač ne morete odbiti, kajne?

Sem absolutno za to, da nekje sredi Maribora namestijo Costo. Frescati so nekaj čarobnega, ko govorimo o preganjanju vročine.

Učim se, učim. Tudi ko govorimo o sedežnem redu v gledališču ali predstavi na prostem.  Morda ocenjevanje pričeske nekomu predstavlja hobi, meni pa se prav gotovo ne zdi zabavno buljiti v zatilje osebe pred mano in pri tem stegovati golt, ker je uboga reva zrasla dva metra. Krohotanje med predstavo? Tako smešno pa spet ni, no!

Zares sem uvidevna do drugačnih ljudi. Ampak če je ta tipičen primer človeške predrznosti, pa še sama postanem neprijazna. Saj so vendar loputanje vrat javnega stranišča pred nosom, neumikanje svoje prtljage s stola na desni, medtem ko je vse drugo že zasedeno, ogovarjanje plešaste osebe, ki naključno stoji pred tabo, dovolj da si misliš: skrajno si neprivlačna in tehtaš vsaj dvajset kilogramov več kot jaz, tvoj vuitton je očiten ponaredek, obuta si v rdeče superge in vijolične pajkice, ki ti jih z najboljšim namenom do okolice odsvetujem, zato utihni, izprazni mesto poleg sebe, da se lahko usedem, mater!

Z veseljem sporočam, da so se moji sorodniki opravili izpit kaj kupiti šestnajstletnici, katere okusa na poznaš. Torej ne ogabnih zlatih zapestnic, prevelikih pulijev in orientalskih tunik. Zadošča že bižuterija, ki ni kičasta, zato sem zdaj lastnica čudovitih modrih zapestnic, ki jih ne bi kupila izključno zaradi cene, drobižnice, srebrne verižice in rjavih gležnjarjev. Frajerka, da te kap.

Sem pa tudi iskalka svoje uradno prve drobižnice, črne kratke jopice in verižice bronaste barve. Pfa.

Kako naj se počuti hči, ko izve, da njen oče pravzaprav ne ve, da so njeni naravni lasje kodrasti?

Je to, da poimenuješ bonsaia krik osamljenosti?

Okej, te ekskluzivne ponudbe šolskih potrebščin me strašijo. Saj vem, da se novo šolsko leto z največjim užitkom zaganja v vrata, ampak pretiravati pa tudi ni treba.

Prihaja. Dolgo poročilo meseca avgusta preživetega v Črni gori. Nekoč. Ko bo čas.

Res je, da je njen videz že zdavnaj prerasel pridevnik uporniški, saj se spreminja v burlesko, a proti Rihannini glasbi nimam nič proti. Pravzaprav se že nekaj časa neuspešno trudim, da bi si izbila refren naslednje pesmi iz glave, pa tudi video je prav simpatično nasilen.

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

6 komentarjev na 'Nepomembne malenkosti tedna'

Naroči se na novice preko RSS ali Trackback na 'Nepomembne malenkosti tedna'.

 1. Rado Rado pravi,

  30.08.2010 ob 11:00

  “Letošnja prireditev Miss Slovenije spet predstavlja presežek neprofesionalnosti.”

  Z dobro izbiro misice je vse zgoraj našteto preseženo. In zmagovalka je nedvomno presežek.

  Ena mala sugestija: Kaj če bi ti, draga blogerka, raje ocenjevala moške.
  Ženske pa bi prepustila nam. Navsezadnje se mi moški nanje vendarle bolj spoznamo.

 2. nevenka nevenka pravi,

  30.08.2010 ob 11:31

  Rado, ženske smo bolj pošteni ocenjevalci.
  Ker ob ocenjevanju videza nimamo hormonskih motenj.
  Privlačnost ni isto kot lepota.

 3. (Š)pelca pravi,

  30.08.2010 ob 18:23

  Še dobro, Rado, da je le majhen del odstavka namenjen ocenjevanju missice, večji del pa celotne prireditve …

  Uh, da bi bile ženske bolj pošteni ocenjevalci oziroma ocenjevalke, pa je bolj bosa. Ženske znajo biti izredno krute, ker so velikokrat nevoščljive, pa iščejo napako/napake, dokler jih ne najdejo, da se vsaj malo potolažijo.

  Afnaa, za tolažbo, če kaj pomaga, mene je komar pičil en večer v zadnji členek prstanca na levi roki – tako je oteklo, da ni govora, da bi nosila prstan. Naslednjo noč pa je, sumim, da isti komar (oziroma komarka, ker pač kri pijejo samice), napadel še prstanec desne roke. Zdaj imam pač otečena prstanca, hehehe, komar jih bo pa dobil po nosu, takoj, ko ga ujamem.

  O očetih bi tudi rada kako dodala, pa rajši ne bom.

 4. nevenka nevenka pravi,

  30.08.2010 ob 19:31

  Zakaj bi bila ženska kruta pri ocenjevanju lepote?
  Saj niso vsi ljudje nevoščljivi.
  Kriteriji lepote so stvar izobrazbe in splošnih meril, šele potem okusa.
  Moški okus je veliko bolj vulgaren. V svetu mode zato v glavnem lepoto ocenjujejo in ustvarjajo gayi.
  Tudi jaz bi jim pri tem najbolj zaupala.

 5. nevenka nevenka pravi,

  30.08.2010 ob 20:01

  Na lepoto že dolgo gledam kot na industrijo v kateri je treba biti v vseh pogledih čim bolj profesionalen.
  Zavist bi pričakovala v vrstah, ki si konkurirajo.
  Med hetero moškimi, da verjetno najbolj pošteno oceno fotograf, ker je prisiljen gledati človeka najbolj podrobno.
  Vsako nesimetričnost opazi in vsako neskladnost v drži…
  Ženske, ki se doma pred televizijo baše s čipsom in bruha ogenj po vsaki, ki je lepša, nimam za ocenjevalko, saj od nje ni čisto nič odvisno, razen njenega počutja.
  Absolutno se mi pa ne zdi fer, da bi nekdo ženskam žugal, da o ženskah ne bi smele imeti mnenja, ker so nekompetentne. Ženska lahko oceni žensko lepoto zelo pošteno.
  Osebno se mi zdi naša letošnja mis kar prikupna. Vsaj po fotografiji sodeč. Izbora nisem gledala.

 6. afnaa afnaa pravi,

  31.08.2010 ob 18:38

  Rado: saj sem rekla, da je simpatična. Kaj več še hočeš? Lažno priznanje, da sem kot predstavnica ženskega spola pač zavistna in zato ne podajam kontruktivne kritike? Ni res, ženske smo drugačne opazovalke. Pozorne smo na malenkosti, ki ponavadi odločajo. In kot je rekla nevenka; privlačnost ni isto kot lepota.

  (Š)pelca: sem morala prav pomisliti, da sem našla mesto; dobila sem tekmico :)

  nevenka: jaz na lepoto gledam kot na stvar, ki ne zadeva množice in niti ne bi smela. Sama tako pri vsakem človeku najdem neko stvar, ki me privlači, mi je všeč. Naj se sliši obrabljeno; tisto nekaj. Pri moških in ženskah, ko pri opazovanju začnem nevede tudi primerjati.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.