Pomisleki


September

Zapisano pod Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 1.09.2010

Torek, 31. Avgust, 20:27. Začetek.

September je mesec, ko življenje začne utekati po starih poteh in ko se vse nedokončane zadeve postavijo v vrsto, v organizirano obliko. Mesec, ko lahko ponovno začneš znova, ko lahko zakoplješ napake in ko se preprosto moraš sprijazniti, da je vse spet po starem. Mesec, ko se povrne upanje v dobroto novega. Mesec osamljenosti.

Enak vzorec občutkov dan pred prvim septembrom opažam že nekaj let. Pravzaprav ne dan, cel teden zaznamovan s tistim neprijetnim občutkom nekje v grlu. Neprijetnem? Tudi občutkom polnega pričakovanj, strahu, nekaj vznemirjenosti pred novim začetkom. In zdaj, ko imam za sabo dve gimnazijski leti, tudi občutek, ko točno veš, kaj te ponovno čaka in se tega niti malo ne veseliš. Ko si tako želiš vnaprej spremeniti neke stvari do katerih bo prišlo, pa ne veš, če boš znal.

Noč pred nekim pomembnim dnem nikoli ne morem zaspati. Nisem mogla spati, ko sem prvič šla sama na morje. Nisem mogla spati, ko sem se veselila obiska Ljubljane. Nisem mogla spati zaradi matematičnega testa. Nisem mogla spati zaradi vrnitve domov. In ne morem zaspati zaradi prvega šolskega dne po dolgih počitnicah.    

Začela bom iskati odgovor na vprašanje, kaj se zgodi, če daš popolnoma vse od sebe. Če vložiš dušo in telo v to, da bi ti uspelo, z željo zagotoviti si boljšo prihodnost. Je možno, da ti spodleti?

Nekaj si zaželi. Si? Zdaj pa se potrudi, da to tudi uresničiš. Veš, da zmoreš.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.