Pomisleki


Iščemo moškega z možgani

Zapisano pod Ljubezen, Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 30.09.2010

You’re not sick. You’re single.

Ne štejem, kolikokrat se mi je zazdelo, da sem drugačna. Ne na slab ali dober način. Nekje vmes. Drugačna zaradi načel, razmišljanja in tega, da vsi drugi tvorijo neko celoto, medtem ko sem jaz sama zase. S tem nikakor ni nič narobe, a drugačnost s sabo prinese tudi dvom. In dvomiti o sebi; lastnih sposobnostih, talentih, podobi, ni najboljše, kar lahko storiš zase.

Stara bom sedemnajst in rada prebiram časopise s politično vsebino. Berem pesmi, napisane s srcem in zgodbe, ki jih piše življenje. Štejem liste, ki jih vložim v mapo, nihče se ne sme pred menoj dotakniti revije in boli me, če je samolepilni listek zalepljen postrani. Rada se učim o stvareh, ki me zanimajo, rada hodim v gledališče, iščem slovnične napake v jedilnih listih in jih štejem. Sem v splošnem motorično precej nespretna oseba in oblačila v omari imam zložena po barvah. Vem, kaj hočem od življenja in komaj čakam, da začnem z izpolnjevanjem svojih ciljev. Ob vsem tem pa se neskončno bojim ljubezni in čustev.

Nekdo mi je nekoč rekel, da sem prepametna za ukvarjanje s fanti. Prepametna, da bi se ukvarjala s takšnimi, ki tega niso vredni? Da, zagotovo. Prepametna, da bi pustila lastni ljubezenski usodi, da brezpogojno teče? O tem bom še premislila. Po definiciji naj bi bila tudi cinična realistka, ki je na skrivaj optimist in je absolutno preveč zahtevna. Pa ni res, le temeljita.  Mogoče se včasih zdi, da ima dekle, ki zavrne normalnega fanta, previsoke cilje. Ampak ni vedno tako. Včasih ji preprosto ni do tega. Obdobje najstništva, ko si želiš ali imaš fanta, samo zato, da ga pač imaš, mine. Potem začneš opazovati, premišljevati in srečuješ čudovita dekleta, ki se oklepajo zgub, ob katerih se počutijo ničvredno, neumno. Pravzaprav vztrajajo s paketom neinteligence, neurejenosti in nesramnosti.

Ne bom spreminjala svojih načel zaradi nekoga; kvečjemu ker bom tako želela sama. Nikakor ne mislim z nekom obtičati zaradi usmiljenja, zato ker je nekdo rekel, da je on dovolj dober zame, da se bom lahko lažje zlila z množico. Da pač ne bom čudna. Ne. Ne bom panično iskala spremljevalcev, da bi se počutila ljubljeno, lepo.

Velikokrat sem se spraševala, kaj je normalno in pa tudi, kdaj je nekdo nekoga vreden. Neumno pa je posploševati stvari, ki jih mora imeti človek, da te pritegne, saj v tvoje življenje ponavadi prikoraka tudi predstavnik, ki je popolno nasprotje tega. Pa ti je všeč, ima nekaj, kar te neizmerno privlači in takrat zamižiš in prezreš pomanjkljivosti. A vseeno, moja merila so jasna, utemeljena; mora imeti možgane. Če jih ima, zna razmišljati, se vesti, govoriti in ima okus. Več pa pravzaprav ne potrebuješ.

Brez skrbi, vsak moški lahko vsaki ženski zmeša glavo. Zdaj živiš sam, naslednji trenutek pa se že sprašuješ o tem, kako si lahko živel brez nje, njega. Dejstvo pa je, da vsekakor ni pametno imeti tipa, ki ne zna bočno parkirati, igrati nogometa in si puli obrvi.

 • Share/Bookmark
 

9 komentarjev na 'Iščemo moškega z možgani'

Naroči se na novice preko RSS ali Trackback na 'Iščemo moškega z možgani'.

 1. chef chef pravi,

  1.10.2010 ob 07:14

  Ne znam igrat fuzbala, benti.

 2. 1biba pravi,

  1.10.2010 ob 07:35

  hehe, pomenljiv naslov. Ko se moraš odločat, al ostat z nekom, ki se ponuja vsenaokol, al pogledat kam drugam, tvoj ljubi spet nekam ponudi in je vse lažje. Dobro jutro!

 3. 1biba pravi,

  1.10.2010 ob 07:46

  No, pa sva spet single, Chef. In..se oproščam avtorici. Pol kufer ga imam. Povsod, na cesti, v družbi, da ne naštevam, povsod se mora ponujat in dvigovat svoj ego… Pa naj še kdo prebere resnico, ne da je vse vedno skrito.

 4. NoMercy NoMercy pravi,

  1.10.2010 ob 07:54

  @afnaa: samo ne se načrtno “zaljubiti” – to se zgodi samo po sebi.
  Pridem naokoli čez 7 let, do tačas si pa učke spočij na tipih pa kakšnemu kdaj polepšaj večer za dobro počutje hormonov :P

 5. afnaa afnaa pravi,

  1.10.2010 ob 15:08

  chef: no, ja. Ni ravno praktično, se pa oprosti z znanjem parkiranja :)

  NoMercy: načrtno zaljubiti? Pa ni to nekaj popolnoma abstraktnega?

 6. chef chef pravi,

  1.10.2010 ob 21:45

  Saj tudi tega ne znam, vsaj ne svojega avta. Druge ja, mojega je pa nemogoče parkirat.

 7. afnaa afnaa pravi,

  2.10.2010 ob 16:41

  chef: vseeno pa to priznaš. Že to je nekaj :)

 8. NoMercy NoMercy pravi,

  2.10.2010 ob 19:27

  @afnaa: da se pri tvojih rosnih letih ne boš hotela (na mus) zaljubiti / imeti fanta … zato, ker ga imajo frendice in bi bilo tebi dolgčas ali pa bi bila nesrečna, če bi imela junfer kakšno leto dlje :)

 9. afnaa afnaa pravi,

  3.10.2010 ob 14:26

  NoMorcy: imeti fanta in biti zaljubljen sta lahko dve popolnoma različni stvari, hoteti se zaljubiti in se načrtno zaljubiti pa tudi. Sama se tako zaenkrat še ne zaljubljam iz dolgčasa, zato ker bi ostalim dekletom hotela biti enakovredna kot praviš ali preprosto, zato ker bi bila preveč obupana. Veš, ljudje smo z nekom skupaj, ker nam je všeč in ker sami tako želimo. Vsaj pri meni je tako :)

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.