Pomisleki


Robot.

Zapisano pod Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 10.06.2011

Čez čas se naveličaš poslušati o slabih stvareh. Na živce ti gre. Tam nekje zgoraj počasi nastajajo drobni mehurčki nastrojenosti, malo te tudi boli. Ne počutiš se preveč dobro. Slabo ti je. Ampak dobro veš, da te do cilja ločita samo dva koraka. In veš, da ti lahko uspe.

Včasih si želim, da si ne bi tako zelo gnala k srcu. Da bi imela preprost gumbek, ki bi pregnal vse moje črne misli. Ko bi mi le lahko bilo bolj vseeno. Vidiš? Smešno je, ko se tako zelo obremenjuješ z nečim. Sploh, če so to ocene, ki v življenju niso vedno bistvene.

Je res, da sta samo šola in znanje tista, ki te zagotovo nekam pripeljeta. Ampak je vredno  toliko sebe žrtvovati? Se je vredno za nekaj časa odpovedati pravemu življenju zaradi nečesa, kar nekateri lahko poimenujejo odličnost?

Je?

Potem začneš najedati ljudem v svoji okolici, tudi tistim, ki jih imaš neverjetno rad. Najhuje, sebi. Ne maraš se preveč, začne te dušiti, postaneš robot. Sploh ne razmišljaš  več o tem, kaj boš počel popoldan. Sedeš za mizo in začneš. Preprosto.

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na 'Robot.'

Naroči se na novice preko RSS ali Trackback na 'Robot.'.

 1. lejaz pravi,

  12.06.2011 ob 15:02

  Upam, da tole ni tako zlo hudo, kot se bere.
  Ocene .. so pomembne, ampak ni pa za pretiravat. Naj tu nekaj zaupam. Imam sina, ki ima 11 let. Lani so po dolgotrajnem testiranju ugotovili, da ima disleksijo. Ko se je pričel 4. Razred smo se vsi znašli v peklu, še najhuje pa je bilo zanj, za sina. Prej ni bilo ocen in še po treh letih se je pojavila učiteljica. Otrok, ki je doma čisto normalno funkcioniral je v šoli odpovedal. Na začetku leta so bili vsi testi negativni .. si lahko misliš. Otrok, ki je pri učenju prebil veliko več, kot drugi, je padel na celi črti. Na koncu jih je ujel in zaključil z zelo dobrimi ocenami .. predvsem pa z dobro samopodobo.
  Ali so ocene pomembne ne vem, pomembno pa je, da človek ve kaj hoče in se bori za te cilje. Če v življenju dosežemo osebno srečo, delamo tisto kar nas veseli, tudi v službi in ne le doma, smo zmagovalci ..
  Upam, da sem ti postregla z kakšni odgovorom . ..

 2. afnaa afnaa pravi,

  14.06.2011 ob 16:18

  Z zadnjimi stavki si tako lepo povedala bistvo. So stvari, ki jih preprosto moraš dati skozi, da lahko prideš do cilja. In se potrudiš, zamežiš in stisneš. Vsi šolski predmeti ti dajo neko širino, vsak posameznik pa nato sam ugotovi, katere so tiste stvari, ki ga zanimajo. Sama sem tako po treh letih gimnazije ugotovila, česa si želim. In zadnje dni tudi, da se znam spoprijeti s pritiskom. Šola ti da znanje, če jih to dovoliš. Pripravi pa te tudi na življenje in te nauči discipline. V kolikšni meri pa je odvisno samo od tebe samega :)

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.