Pomisleki


Čas sreče

Zapisano pod Ljubezen, Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 22.06.2011

Povoham svoje lasje. Malo so še vlažni, ampak dišijo. V svoji ne čisto do konca pospravljeni  sobi sedim za mizo, počasi žvečim češnjo in poskušam spet pisati. Pljunem koščico v skledo, vzamem novo in začnem od začetka. Podčrtane besede v Sobotni prilogi z markerjem oranžne barve, elastika za lase, telefon, kemični svinčnik, kemični svinčnik še enkrat, škatlica z nakitom, samolepilni listki, na pol izpolnjena prijava za štipendijo, škarje, žlica. Res bi morala pospraviti, da. Spnem si lase v čop ter vstanem, da bi priprla okno. Premislim si. Nisem navdušena nad mušicami, ki najdejo pot k meni zaradi svetlobe.  Ošinem svoje rdeče nohtke na nogah. Lak na palcu se je pričel luščiti. Enkratno. Malo sem utrujena. Rahla bolečina v rokah in mišicah na nogah. Da, slaba stran tega, da se tri tedne posvetiš izključno šoli je to, da pozabiš na vse ostalo. Na šport. Tudi na socialne stike, recimo. Se sploh še znaš pogovarjati, Katarina?

Kaj se trenutno dogaja v mojem življenju? V petek bom nehala hoditi v šolo. Mezinček bom pomočila v svet odraslih šele naslednje leto, za letošnje sem zaprla predalček z odgovornostjo. Iz mojih ust samostalnik šola tako ne pride več, res ne. Zaenkrat sem končala s tem. Potem … rada bi neko stvar dorekla.  Ali pa niti ne. Ker ko začnem s to temo, potem povratka več ni. Potem postane zadeva resnična. Ne bi te rada izgubila, veš. Pa se mi zdi, kakor da počasi, a vztrajno polziš skozi prsti kot puščavski pesek. Kaj želiš, da naredim? Da prosim, klečeplazim, da postanem neiskrena in se spremenim? Zate? Tega jaz ne počnem, saj veš. Tudi ti se moraš malo potruditi. Čisto vseeno mi ni. Ti pa odločaš.

Poletje prenese vse tiste sestavine, ki nas lahko v hipu osrečijo. Sonce, morje, glasba, ples, sladoled, kratke vzorčaste oblekice, mir, počitek, valovi, voda, pesek. In vse tisto, k čemur doprinesemo mi sami. Skupaj z njim, z njo. Kje je še kaj lepšega?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.