Pomisleki


Neumni vzdevki.

Zapisano pod Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 4.07.2011

Blog sem pričela pisati štiri leta nazaj. Kot trinajstletnica, ki ji je bilo med poletjem dolgčas. Prišla je prva objava, prišel je prvi komentar. Skoraj štiri leta kasneje blog še vedno stoji. Skromen, piškav pri določenih stvareh, vendar veliko bolj zrel. A še vedno s trapastim vzdevkom.

Zdi se mi, da je ima najstnik v obdobju današnje informacijske tehnologije neko obdobje. Pogovarjanja v takšnih in drugačnih klepetalnicah, objavljanja svojih ali nesvojih fotografij na spletnih mestih, sodelovanja v forumih – takrat ko imaš veliko ali zelo malo pojma o neki stvari … in z vsem tem pride tudi izbor vzdevka. Sama nisem nikoli objavljala pozerskih fotografij, nikoli nisem smetila forumov, ne twittam in nimam Facebook profila. Sem pa nekaj let nazaj kot za stavo menjavala svoje vzdevke, ki so postajali vse bolj čudni. Malce burleskni. Kaj vse sem že bila? Ne povem. Ker me je sram. Sram, sram, sram. Ampak verjetno je treba to sprejeti kot del odraščanja in iskanja identitete.

Nimam pojma, kako sem prišla do afnaastega vzdevka, res ne. Trenutno sem mi seveda zdi blazno otročje in nesmiselno. Ime mi je Katarina in se svojega imena in priimka nikoli nisem sramovala. Verjetno sem hotela biti nekaj časa brez identitete. Zdaj pa jo hočem nazaj.

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev na 'Neumni vzdevki.'

Naroči se na novice preko RSS ali Trackback na 'Neumni vzdevki.'.

 1. lejaz pravi,

  5.07.2011 ob 08:32

  Ojla Katarina,
  mislim, da je z vsemi enako in tisti, ki trdi, da se ničesar iz svoje preteklosti ne sramuje, oziroma, da ne bom tako določeno napisala, naj raje rečem, da si vsak želi kakšno reč zamolčati. Čar odraščanje je ravno v tem, da presegamo preteklost in ko doseženo nek nivo, se morda preteklosti ne sramujemo in ne odrekamo .. tko pač je. Važno je, da gremo naprej in da lahko stojimo za svojimi dejanji .. stojimo mislim tako, da se ji zavedamo in da poznamo posledice, ki jih naša dejanja povzročamo in če ob tem nimamo grenkega priokusa .. smo zmagovalci ..

 2. chef chef pravi,

  5.07.2011 ob 11:58

  Jaz sem kar vesel, da sem začel pisat blog šele kot kolikor toliko odrasel možakar :)

 3. ikari ikari pravi,

  5.07.2011 ob 12:46

  @chef:could have fooled me sometimes

 4. afnaa afnaa pravi,

  5.07.2011 ob 20:04

  @chef: pametno. Zakaj se tega nisem držala jaz … :)
  @ikari: halo?

 5. chef chef pravi,

  5.07.2011 ob 20:47

  Ikari me ne mara :(

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.