Pomisleki


Grenke skrbi

Zapisano pod Razmišljanja, misli avtor: afnaa, 30.08.2011

Ne pomnim takšne vročine zadnje avgustovske dni. Soparen zrak v nepospravljeni sobi, pridušeno dihanje, rahlo lepljiva koža in odprto okno, skozi katerega zaradi svetlobe zleze žuželka. Sunkovit preobrat vremena pa vendarle počasi napoveduje letni čas, ki šele prihaja. Mojo jesen.

Strah nikoli ni bil moj najboljši prijatelj, med letom pa diha za moj ovratnik neprestano. Seveda se spet bojim. Pravzaprav dvomim, da sploh obstaja način, da se znebim občutka neprepričanosti vse tik pred dobo pritiska, vzkipljivosti in obveznosti. Šole. Bojim se … Pravzaprav vsega, kar prinaša leto, ki je pred mano. Mature, jasno. Slabih ocen, napačne izbire obleke na maturantskem plesu, izleta, glavobolov, privoščljivih ljudi, ki sedijo s teboj v šolski klopi, nove ljubezni, Ljubljane, poklica.

Hecno je, ko točno veš, kaj te čaka, se tega bojiš in pravzaprav ne moreš storiti nič določenega, da bi lahko stvar izboljšal. Samo čakaš.

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na 'Grenke skrbi'

Naroči se na novice preko RSS ali Trackback na 'Grenke skrbi'.

 1. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi,

  1.09.2011 ob 04:26

  Le pogumno. Na vse to treba gledati kot na nov izziv in nove možnosti. Pa pomaga, če vse skupaj kljub resni situaciji vzameš za zabavo in malo flegmatično.

  Hinavci v klopeh? Ma ko jih jebe :)

 2. afnaa afnaa pravi,

  1.09.2011 ob 17:11

  Hvala. Boljšega nasveta pravzaprav ne bi mogla dobiti. Samo malo flegmatičnosti naj mi nekdo za začetek posodi … :)

 3. lejaz pravi,

  13.09.2011 ob 11:35

  ojjjjjjjjeeeejjj .. nikar tako, največ se naučimo na lastnih napak. vem, da je to bolj slaba tolaža, pa vseeno drži. glede na dosedaj prebrano, pa mislim, da se ti ni treba bat ..
  še nekaj .. vem,d a ne bo ravno v pomoč, pa vseeno. ko sama pogledam nazaj v svojo preteklost, ni ravno veliko reči, ki bi jih spremenila .. a sem še bolj obupovala kot sedaj ti ..
  poguno naprej dekle.. vse je še pred teboj .. ljubezen, poklic .. vseeeee

Komentiraj

Za pisanje komentarjev moraš biti prijavljen.